WhatsApp do të ndalojë së punuari në telefonat e vjetër duke lënë miliona njerëz pa mesazhe

foto

Platforma e mesazheve do të heqë mbështetjen për një sërë modelesh të vjetra të smartphone -ve që vjen më 1 nëntor – që do të thotë se miliona njerëz mund të lihen pa qasje në mesazhe, foto dhe video nga të dashurit.

Rreth 43 modele – si Android ashtu edhe iOS – nuk do të jenë në gjendje të përdorin shërbimin e mesazheve të koduara.

Modelet e telefonave inteligjentë me Android 4.0.4 ose më herët do të bëhen të papajtueshme, si dhe iPhone me iOS 9 ose të instaluar më herët.

Vjen pasi WhatsApp shtoi shumë karakteristika të reja këtë vit, duke përfshirë mesazhe që zhduken, thirrje në grup dhe afishe.

Ai pretendon se heqja dorë nga mbështetja për telefonat e vjetër do ta bëjë aplikacionin të funksionojë më me siguri.

Shërbimi i mesazheve ka humbur shumë përdorues gjatë vitit të kaluar për shkak të shqetësimeve të vazhdueshme të sigurisë mbi kushtet e reja të shërbimit.

WhatsApp ishte tradicionalisht i njohur për shërbimin e mesazheve të koduar, por ndryshimet e fundit në mënyrën se si i trajton të dhënat e përdoruesve ka krijuar një trazirë.

Këto masa do t’i dorëzonin të dhënat e përdoruesve kompanive private për qëllime marketingu.

WhatsApp hoqi planet pas reagimeve të mëdha, të cilat panë që konkurrenti Telegram tejkaloi një miliard shkarkime.

Vjen ndërsa teknologjia e madhe vazhdon të mbyllet në mbështetjen për pajisjen e vjetër.

Google njoftoi se do të përfundojë mbështetjen e identifikimit për pajisjet më të vjetra Android këtë muaj, që do të thotë se kushdo që ka një telefon më të vjetër se Andoird 2.3.7 nuk do të jetë më në gjendje të ketë qasje në shërbimet bazë të Google që i bëjnë telefonat e tyre funksionalë.

Vjen pasi WhatsApp u gjobit me 193 milion £ – gjoba e dytë më e lartë sipas ligjeve të reja për mbrojtjen e të dhënave – pasi u zbulua se kishte shkelur rregullat e BE -së për të dhënat.

Një hetim nga mbikëqyrësi i privatësisë i Irlandës zbuloi se kompania theu rregullat për transparencën e të dhënave të ndara nga firma e saj mëmë Facebook, sipas Sky News.

Komisioni për Mbrojtjen e të Dhënave tha se rasti kundër WhatsApp shqyrtoi nëse Facebook ndoqi rregullat e GDPR për të qenë transparent për përdoruesit dhe jo përdoruesit dhe e urdhëroi atë të ndërmarrë “veprime përmirësuese” në përputhje me ligjet e BE.

WhatsApp ishte zotuar të apelonte vendimin.