WhatsApp merr pesë veçori të reja që adhuruesit e iPhone dhe Android kanë pritur

foto

WHATSAPP u dha përdoruesve të tij pesë arsye të shkëlqyera për të azhurnuar aplikacionin e tyre këtë muaj, nga mesazhet që zhduken tek thirrjet më të mira në grup

Ka qenë një muaj i ngarkuar për WhatsApp. Që nga korriku, aplikacioni i bisedës ka hequr disa veçori të reja – disa prej të cilave përdoruesit i kanë pritur një kohë të gjatë. Këtu keni gjithçka që duhet të dini në lidhje me azhurnimet dhe azhurnimet më të fundit të cilat do të bëjnë jetën tuaj shumë më të lehtë.

E shfaqur në fund të korrikut, kjo veçori siguron një shtesë shumë të dobishme për thirrjet video dhe zanore që i lejon përdoruesit të hyjnë në një bisedë pasi të kenë filluar gjërat. Njerëzit që humbasin fillimin e një video bisede në grup do të jenë në gjendje të bashkohen në çdo kohë gjatë thirrjes – ashtu si në Zoom ose Google Meet – ose madje të largohen dhe të kthehen kur të duan. Para kësaj, lejimi i një personi të ri në një telefonatë nënkuptonte mbylljen dhe rifillimin e thirrjes për të gjithë, gjë që ishte pak dhimbje.

Për ta bërë atë edhe më të qetë, WhatsApp shtoi një ekran të ri të informacionit të thirrjes për të treguar se kush është tashmë në telefon dhe kush ishte i ftuar por nuk është bashkuar ende. Kushdo që godet butonin injorim kur fillon thirrja, thjesht mund të bashkohet më vonë nga skeda e thirrjeve në WhatsApp.

Në një kohë kur kaq shumë prej nesh janë të ndarë, nuk ka asgjë më të mirë sesa të mblidheni në një telefonatë grupore me miqtë dhe familjen, dhe nuk ka asgjë më të keqe sesa të kuptoni se keni humbur një moment të veçantë. “

A keni qenë ndonjëherë të frustruar kur azhurnoni telefonin tuaj nga sa e vështirë është të kaloni midis Android dhe iOS? Sistemet operative e bëjnë atë një dhimbje sa më të madhe të jetë e mundur për të zvogëluar përdoruesit që hidhen në anije. Sidoqoftë, WhatsApp sapo ka njoftuar një veçori të re për të zbutur rrugën.

Më parë, nuk kishte asnjë mënyrë për të lëvizur historinë tuaj të bisedave nga një sistem në tjetrin. Vitet e historisë së bisedës, të dhënat dhe fotot mund të humbasin. Por këtë javë funksioni Smart Switch bëri debutimin e tij për t’u dhënë përdoruesve një mënyrë të thjeshtë për të rezervuar historinë dhe skedarët tuaj të bisedës dhe transferimin e tyre në një telefon të ri. Do të vijë në të gjithë telefonat Samsung që funksionojnë me Android 10 ose më të lartë në javët e ardhshme, e ndjekur së shpejti nga të gjitha pajisjet Android dhe iOS.

Kanë kaluar vite, por përdoruesit e WhatsApp më në fund mund ta përdorin aplikacionin pa pasur nevojë për një telefon. Deri më tani, përdorimi i aplikacionit në laptopin ose kompjuterin tuaj nënkuptonte mbajtjen e një lidhje aktive me telefonin tuaj të mençur – e padobishme nëse telefoni juaj humbi ose ishte pa energji.

Tani, mund të përdorni WhatsApp në deri në katër pajisje në të njëjtën kohë, si dhe telefonin tuaj. Edhe më mirë, nuk keni nevojë të keni fare lidhje telefonike. Të gjitha mesazhet dhe të dhënat tuaja, përfshirë afishet, kontaktet e reja dhe mesazhet me yll do të ndahen pa probleme midis pajisjeve. Mund të filloni dhe t’u përgjigjeni thirrjeve nga çdo pajisje. Kompania tha se vonesa në shfaqjen e funksionit ishte për t’u siguruar që gjithçka të qëndrojë e sigurt dhe e koduar kur ndërroni pajisjet.

Snapchat ishte i pari që prezantoi fotografi dhe video që mund të shihen vetëm një herë para se të zhduken. Tani, WhatsApp ka miratuar funksionin me opsionin e tij “Shiko një herë”. Fotografitë dhe videot e dërguara duke përdorur këtë veçori do të fshihen menjëherë pasi hapen dhe shikohen. WhatsApp thotë se veçoria do të jetë e dobishme për dërgimin e informacionit të përkohshëm, si fjalëkalimet. Alsoshtë gjithashtu i dobishëm për ata që nuk duan që çdo kapje jashtë dore që ata dërgojnë të jetojë përgjithmonë në hard disqet e miqve të tyre.

Për të dërguar një nga mesazhet që zhduken, ngarkoni një fotografi ose video si zakonisht. Pastaj prekni butonin “1” në këndin e poshtëm të djathtë për të aktivizuar modalitetin “Shiko një herë”.

Më në fund, WhatsApp bëri një ndryshim të rëndësishëm në mesazhet e arkivuara. Më parë përdoruesit mund të zgjidhnin për të fshehur bisedat me grupe ose individë nga ekrani kryesor i bisedave. Por sa herë që dikush i përgjigjej një bisede të arkivuar, ajo do të dilte drejtpërsëdrejti. Kjo nuk ishte ideale nëse vërtet përpiqeshit të shmangnit një kontakt irritues – si ajo biseda në grup për një festë dreri që është akoma më shumë se një vit larg.

Me përditësimin e ri, bisedat e arkivuara do të qëndrojnë të sigurta në dosjen e tyre, edhe nëse dikush dërgon një mesazh të ri. Dhe nuk mund të jetë më e thjeshtë t’i ktheni ato në ekranin kryesor të bisedës përmes menysë së Cilësimeve.