Windows Update tani ju tregon nëse Windows 11 mund të instalohet në kompjuterin tuaj

foto

Windows 11 po vjen më vonë këtë vit, dhe Microsoft ka konfirmuar se vetëm pajisjet e kualifikuara do të merrnin sistemin e ri operativ përmes Windows Update. Nëse desktopi juaj nuk është i pajtueshëm me Windows 11, Microsoft thotë se mund të testoni sistemin e ri operativ duke përdorur Media Creation Tool, por ky proces nuk rekomandohet.

Microsoft tashmë ka dhënë specifikat se çfarë e bën një pajisje të përshtatshme për Windows 11 Përditësimi i Tetorit 2021. Pajisja juaj konsiderohet mbështetëse nëse vjen me gjeneratën e 8 -të Intel, Ryzen 2000 dhe më të reja. Lista e azhurnuar gjithashtu përfshin mbështetje për procesorë të zgjedhur të gjeneratës së 7-të, të tilla si seria Core X, seria Xeon W dhe çipi Core i7-7820HQ

Fatkeqësisht, nuk do të ketë më patate të skuqura të shtuara në listë, të paktën tani për tani. Microsoft gjithashtu ka konfirmuar se produktet e tyre Surface si Surface Laptop nuk do të merrnin azhurnimin në Windows 11. Nuk do të ketë ndonjë trajtim të veçantë për produktet Surface pasi vetëm modelet më të reja do të lejoheshin të instalonin Windows të ri.

Në një sesion të pyetjeve dhe përgjigjeve, Microsoft konfirmoi më parë se mund të identifikojnë pajisjet me probleme të përputhshmërisë me harduerin ose softuerin.

Tani për tani, ju duhet të përdorni PC Health Check Tool për të kontrolluar çështjet e pajtueshmërisë me Windows 11. Megjithatë, në Release Preview Channel, Microsoft ka shtuar një njoftim që do të zbulonte më shumë rreth situatës.

Siç mund ta shihni në pamjen e mësipërme, mesazhi i tregon përdoruesit se pajisja e tyre është gati për Windows 11:

“Lajm i shkëlqyeshëm – kompjuteri juaj plotëson kërkesat minimale të sistemit për Windows 11. Koha specifike për kohën kur do të ofrohet mund të ndryshojë pasi ta bëjmë gati për ju. Shënim: Disa veçori të Windows 10 nuk janë të disponueshme në Windows 11. Disa aplikacione dhe veçori mund të kenë shtesë ” – Windows Update.

Ai gjithashtu lidhet me artikujt përkatës përkrahës që përfshijnë më shumë informacion në lidhje me kërkesat dhe veçoritë e hequra të Windows 11.

Ky është një hap i dobishëm, veçanërisht nëse nuk jeni të njohur me kërkesat e Windows 11.

Microsoft aktualisht po jep mesazhin e mësipërm të pajtueshmërisë tek testuesit në Kanalin e Paraqitjes së Lëshimit të programit Windows Insider.

Ka të ngjarë që një mesazh i ngjashëm i pajtueshmërisë të shfaqet në pajisjet që nuk i plotësojnë kërkesat. Microsoft përpiqet të identifikojë çështjet e përputhshmërisë duke përdorur të dhënat e telemetrisë dhe procesi nuk mund të mashtrohet.

Përveç këtyre përmirësimeve, Microsoft ka lëshuar gjithashtu një version të ri të kontrollit të pajtueshmërisë me Windows 11 të quajtur “PC Health Check” për të hedhur më shumë dritë mbi pajisjet që janë të papajtueshme. Për shembull, aplikacioni tani do të përmendë nëse Secure Boot është i çaktivizuar ose në desktopin tuaj mungon mbështetja për TPM 2.0.