X e Elon Musk ngec në 250 milion përdorues në ditë ndërsa Temat luhen me kapjen

foto

X, i njohur më parë si Twitter, po sheh një rritje të ngadaltë të përdoruesve që kur CEO i Tesla dhe SpaceX, Elon Musk, bleu platformën e mediave sociale për një vlerë marramendëse prej 44 miliardë dollarësh në mesin e vitit 2022.

foto

Rritja ditore e përdoruesve aktivë të X ka rënë nga afërsisht 30% në vit vetëm disa vite më parë në 2020 në më pak se 2% në 2024, sipas të dhënave të reja nga X të raportuara nga Financial Times. Në vitin e kaluar, X pa vetëm 1.6% rritje ditore të përdoruesve aktivë dhe ka afërsisht 251 milionë përdorues aktivë ditorë, sipas raportit.

foto

Shkarkimet e aplikacioneve të saj janë luhatur gjithashtu këtë vit, duke lëvizur rreth 100,000 shkarkime ditore të iOS, ndërsa Meta’s Threads ka parë midis një çerek milioni dhe 300,000 shkarkime ditore iOS, sipas të dhënave të AppFigures. Këtë vit, Threads ka parë më shumë se dyfishin e shkarkimeve të iOS të X në total, duke regjistruar 51 milionë shkarkime krahasuar me 20 milionë të X.

Në Android, ky raport është i ngjashëm. Threads ka regjistruar 87 milionë shkarkime Android deri më tani këtë vit, ndërsa X ka parë afërsisht gjysmën e tyre në 45 milionë.

Megjithatë, Musk’s X ende ka shumë trafik të shfletuesit të internetit. Faqja pa mbi 2 miliardë vizita totale mujore, krahasuar me 51.5 milionë vizitat mujore të Threads muajin e kaluar, tregojnë të dhënat e SimilarWeb. Kjo mospërputhje ka të ngjarë të jetë për shkak të dizajnit vendas të aplikacionit Meta për Threads, pasi platforma e mediave sociale sapo ka filluar të shtojë më shumë veçori miqësore në ueb, si prurjet e shumta të gozhduara kohët e fundit.

Threads raportoi së fundmi se ka 175 milionë përdorues aktivë mujorë, që një kompani analitike Sensor Tower beson se përkthehet në rreth 38 milionë përdorues të përditshëm. FT vëren se kjo mund të nënkuptojë se përdoruesit e Threads nuk e përdorin atë aq shpesh sa faqet e tjera të mediave sociale si X, e cila ka një grup më të vendosur përdoruesish të fuqishëm. Ndërsa Threads rritet, megjithatë, përdoruesit e tij kanë më pak gjasa të hyjnë gjithashtu në X, që mund të nënkuptojë se këto dy platforma nuk ndajnë plotësisht të njëjtin audiencë.

Ndërsa X është ende platforma më e njohur në përgjithësi në krahasim me Threads, ajo ka pasur gati dy dekada për të krijuar audiencën e saj. Threads, megjithatë, ka parë rritje të mprehtë që nga fillimi i tij vetëm një vit më parë, falë Meta që promovoi adoptimin e Threads përmes Instagram.

Ndryshimet e Musk në Twitter, si riemërtimi i tij X , kanë qenë një çantë e përzier me disa plane të pa realizuara ende. Nga përpjekja për të detyruar X të bëhet një aplikacion për përcjelljen e videove dhe tarifimi i përdoruesve për veçoritë e mëparshme falas deri tek nxjerrja e një AI të quajtur Grok dhe marrja e pëlqimeve private, Musk’s X pa të ardhurat e tij të bien 40% menjëherë pasi ekzekutivi mori drejtimin.