Analog Pocket do të ketë një OS jashtëzakonisht të zbukuruar për të ruajtur lojëra

foto

Ende nuk ka një datë të fortë të lëshimit për Xhepin Analog të vonuar (jashtë dritares më të gjerë “Dhjetor 2021” që kompania dha për herë të fundit në Shtator), por Analogue po kërkon të zgjojë orekset e lojtarëve me gjënë tjetër më të mirë: një vështrim i thellë në AnalogueOS , softueri i ri me porosi që do të fuqizojë Xhepin sa herë që të vijë në të vërtetë.

Siç mund të pritet për një pajisje lojërash retro, AnalogueOS përmban një dizajn minimal, të stilit pixel-art që ka për qëllim t’ju fusë në lojëra sa më lehtë.

Por Analogue po merr qëllimin e tij për ta bërë pajisjen e fundit retro të lojrave seriozisht. Ekziston një veçori e re e “Bibliotekës”, me një bazë të dhënash masive që kompania ka ndërtuar nga themeli me qëllimin për të shërbyer si një arkiv gjithëpërfshirës historik për lojërat retro. Lojtarët do të jenë në gjendje të shfletojnë dhe të eksplorojnë historinë e lojërave dhe zhvilluesve klasikë, të renditur sipas rajonit, sistemit, botuesit dhe më shumë. Biblioteka gjithashtu do t’i lejojë lojtarët të tërheqin box art ose ekranet e titujve për lojërat që po luajnë dhe madje të lexojnë fishekë fizikë për të identifikuar rishikimin dhe versionin e saktë të një loje. Ekziston gjithashtu mbështetje për listën e dëgjimit, gjithashtu, për krijimin e listave me porosi të të preferuarave.

Por një nga karakteristikat më interesante është ajo që Pocket e quan “Kujtime”, e cila duhet t’i lejojë lojtarët të kapin dhe ngarkojnë gjendjet e ruajtura drejtpërdrejt nga dhe në një fishek dhe madje t’i ndajnë ato me lojtarët e tjerë për t’i ngarkuar në fishekët e tyre – diçka që kompania thotë se nuk e ka bërë kurrë është bërë më parë. Kujtimet gjithashtu do të lejojnë që lojtarët të ruajnë dhe ndajnë pamjet e ekranit, gjithashtu – një element kryesor i tastierave moderne që po kërkon të sjellë në lojërat e vjetra.

Së fundmi, AnalogueOS do të ofrojë një larmi mjetesh për ndjekjen e lojës, përfshirë regjistrimin sa gjatë dhe kur keni luajtur lojëra specifike. AnalogueOS gjithashtu ka për qëllim të jetë një hap paraprak për kompaninë – ai që (përfundimisht) do të jetë i disponueshëm edhe për produktet e tjera analoge, gjithashtu.

Dhe ndërsa e gjithë kjo tingëllon shumë e zoti, ka shumë paralajmërime në njoftimin e Analogut këtu. Për shembull, ndërsa veçoritë e Bibliotekës, Kujtimeve dhe Ndjekjes të gjitha tingëllojnë të shkëlqyera, ato nuk do të jenë të disponueshme në AnalogueOS 1.0 fillestare – përkundrazi, do të vijnë më vonë “në AnalogueOS 1.1 dhe më gjerë”.

Për më tepër, kur të vijë funksioni i Bibliotekës, ai do të mbështesë vetëm lojërat Game Boy Advance, Game Boy Color, Game Boy dhe Game Gear. Neo Geo Pocket Color, Neo Geo Pocket, TurboGrafx-16 dhe mbështetja Atari Lynx do të vijnë së bashku me adaptorët e fishekut në të ardhmen.

Konsolat e para Pocket Analogue pritet të dërgohen “më së voni në Dhjetor”.