Dbrand ndalon shitjen e pllakave të PS5 pasi Sony lëshon kërcënime ligjore

foto

Nuk janë vetëm kompanitë e vogla që përballen me zemërimin e Sony për faqet e pasme të tregut të PlayStation 5. Dbrand i tha The Verge se ndaloi shitjen e PS5 “Darkplates” pasi Sony lëshoi ​​një letër pushimi dhe ndërprerje në fillim të vitit duke kërcënuar me veprime ligjore për shkelje të supozuara të dizajnit dhe markës tregtare. Vizitoni faqen e produktit të Dbrand tani dhe do të shihni vetëm lidhje me lajmet dhe dëshmitë.

Dbrand nuk po zbret qetësisht. Në një temë në Reddit, kompania pretendoi se po i nënshtrohej “kërkesave të terroristëve … tani për tani”. Besohej se klientët kishin të drejtë të modifikonin pajisjet me komponentët e palëve të treta, dhe spekuloi se Sony mund të jetë duke u mbyllur në mënyrë që të mund të shesë mbulesat e veta ose të ngarkojë tarifat e licencimit. Kompania nuk tha përfundimisht se kishte në plan të rifillonte shitjet, por tha se do të “fliste së shpejti”.

Cilado qoftë qëllimi i Dbrand, kjo heq një opsion të madh (megjithëse jo opsioni juaj i vetëm) për personalizimin e PS5. Pyetja është nëse Sony mund ose jo të ndalojë plotësisht shitjet e palëve të treta të fytyrës. Në fund të fundit, pllakat e fytyrës janë krijuar që të hiqen lehtësisht dhe nuk janë më shumë se fletët plastike. Dbrand e krahasoi këtë me zëvendësimin e një parakolpi të thyer të kamionit F-150 me një pjesë pas tregut-ju keni të drejtë të zgjidhni pjesët që përdorni për rregullime ose azhurnime kozmetike, dhe Ford nuk mund të padisë thjesht sepse jeni duke përdorur një parakolp jozyrtar. Nuk do të jetë e habitshme nëse ka një betejë përfundimtare gjyqësore mbi politikën e Sony.