Tesla përgatit API-në e saj për Robotaxi me dy veçori të reja

foto

Tesla po përgatit API-në e saj për Robotaxi-n e ardhshëm me dy veçori të reja që u gjetën brenda kodimit.

foto

Ngjarja e zbulimit të Robotaxi të Tesla është caktuar për 8 gusht dhe njerëzit janë ende kurioz se çfarë po planifikon të sjellë në tryezë prodhuesi i automjeteve. Ne e dimë se do të ndërtohet mbi platformën e gjeneratës së ardhshme të Tesla-s, e cila do të mundësojë prodhim më të efektshëm në përgatitje për rritje si në prodhim ashtu edhe në dërgesa.

foto

Sidoqoftë, tani po shohim Tesla-n të përmbledhë atë që ka të ngjarë të jetë një shërbim i ndarjes së udhëtimit të ngjashëm me Uber ose Lyft, me veçori si Vlerësimet e Pasagjerëve dhe një Modalitet Vizitor, i cili do të kufizojë veçoritë e disponueshme për ata që sapo marrin hua automjetin.

Tesla do të zbatojë një “Rezultatin e cilësisë së kalorësve” që do t’i lejojë njerëzit të shohin se si e trajtoni automjetin si pasagjer. Uber dhe Lyft të dyja e zbatuan këtë vite më parë në mënyrë që shoferët të mund të refuzonin disa njerëz nga udhëtimet.

Nëse jeni të zhurmshëm ose të neveritshëm ose dëmtoni gjërat brenda makinës, rezultati juaj do të ulet. Kjo do t’i mbajë drejtuesit në sjelljen e tyre më të mirë dhe mund të eliminojë gjëra të tilla si vjedhja ose vandalizmi brenda makinës.

I gjithë Katalogu i Marsit e pa këtë fillimisht dhe ndau një pamje të kodimit të API:

Ka kuptim që Tesla do ta përdorte këtë për të kontrolluar potencialisht sjelljet e disa kalorësve. Të gjithë e dimë se ka disa njerëz që ndoshta nuk do t’i dëshironit në Robotaxi tuaj.

Sipas Not a Tesla App, Tesla do të lidhet gjithashtu në një modalitet të ftuar që është i ngjashëm me modalitetin Valet. Kjo do të parandalojë që disa veçori të jenë të disponueshme.

Modaliteti Valet lejon çdo gjë nga kufizimet e kutisë së dorezave deri te kufizimet e shpejtësisë. Do të jetë interesante të shihet se çfarë tjetër dëshiron të kufizojë Tesla me paraqitjen e Robotaxi.