YouTube Rewind anulohet përgjithmonë

foto

YouTube Rewind nuk është më. Pas anulimit të Rewind të vitit të kaluar sepse askush nuk donte të shikonte prapa në 2020, kompania ka vendosur të anulojë prapambetjen për mirë (ndoshta sepse viti 2020 nuk përfundoi kurrë, apo jo?).

Përmbledhja vjetore e krijuesve dhe tendencave të njohura është keqtrajtuar me kalimin e viteve, duke arritur kulmin (apo duhet thënë, umm, lugina-ing?) Në 2018 me atë që është fjalë për fjalë videoja më e papëlqyer e postuar ndonjëherë në YouTube, në mbi 19 milion mospëlqime. Ju duhet të bëni shumë gjëra kur e dini, ju jeni YouTube. Dhe Rewind i vitit 2019 nuk ishte më mirë.

Kompania konfirmoi për Tubefilter se nuk do të bënte më video përmbledhëse, gjë që është veçanërisht e dukshme sepse ky do të kishte qenë viti i 10 -të i Rewind.

Nga ana e tij, YouTube thotë se nuk po i përfundon videot për shkak të kritikave, por, sipas TubeFilter, sepse “sepse platforma e saj është bërë aq masive sa është e pamundur të përfshihet në pafundësinë dhe diversitetin e saj brenda një përmbledhje minutëshe.” Ndërsa kjo është e vërtetë, mua më duket se ka qenë prej kohësh kështu – thjesht dikur ishte më mirë për të bërë video Rewind.

Në vend të kësaj, YouTube po i drejton njerëzit drejt videove të fundvitit të bëra nga krijuesit me perspektivat e tyre unike. Unë mendoj se kjo është më e sigurt sesa të kesh një behemoth të korporatës të përpiqet të përfshijë gjithçka që intereson auditori i tij.

Thënë kështu, YouTube nuk duket të heqë dorë plotësisht nga përmbledhjet. Kompania thotë se “do të rifokusojë energjitë [e saj] për t’ju festuar dhe tendencat që e bëjnë YouTube ? me një përvojë të ndryshme dhe të përditësuar.” Çfarëdo që të jetë, nuk mund të jetë më e keqe se sa kthimet e fundit, apo jo?