Pokimane flet për rrjedhjet e pagesave në Twitch dhe mungesën e diversitetit

foto

Para se të luante VALORANT në transmetimin e saj Twitch dje, Pokimane mori pak kohë për t’iu përgjigjur të dhënave të Twitch që u zbuluan në pagesat kryesore të transmetuesit më herët më 6 tetor.

Në transmetimin e saj, Pokimane tha se nuk ishte e befasuar nga fituesit më të lartë të pretenduar në Twitch, veçanërisht xQc.

“Në të vërtetë ka kuptim për mua që xQc është në krye,” tha Poki. “Ai është ai që është, ai transmeton orë të tëra, ai ka krijuar një bashkësi të tillë xQcL. Ai është si fëmija poster i transmetimit. “

Pokimane u pyet gjithashtu nga biseda e saj nëse ajo mendon se është e drejtë të thërrasë Twitch për mungesën e përfaqësimit të femrave dhe BIPOC në transmetuesit e tij me fitimin më të lartë. Ajo tha se sipas mendimit të saj, nuk është faji i Twitch sepse “ata numra janë thjesht reflektues të asaj se sa njerëz regjistrohen në një kanal të caktuar … Pra, kjo ka të bëjë shumë më tepër me demografinë e Twitch, dmth ju djema tani, dhe të cilat kanalet që vendosni të mbështetni. “

Poki pranoi se e gjithë çështja duhet të jetë një bisedë shumë më e gjatë dhe ka shumë arsye të ndryshme pse shikuesit po zgjedhin të mbështesin transmetuesit kryesorë të Twitch, por që është pjesërisht e rrënjosur në çështjet sociale.

“Twitch nuk mund t’i detyrojë njerëzit të regjistrohen më shumë në transmetueset femra, ose në krijuesit e ngjyrave, apo diçka të ngjashme. Kjo varet nga ju, “tha Pokimane, duke treguar drejtpërsëdrejti në kamerën e saj.

Poki nuk kishte frikë të thërriste komunitetin Twitch në tërësi. Ajo pyeti bisedën e saj pse shikuesit e Twitch nuk regjistrohen aq shumë në grupet e nënpërfaqësuara.

“Kur mendoni për këtë, natyrisht, do të ketë gjëra mizogjiniste, ose çështje seksiste që mund të hyjnë në të … dhe padyshim racizëm,” tha Poki. Ajo shtoi se ka të ngjarë që shumë në komunitetin Twitch janë “ndikuar ose larë trurin në njëfarë kapaciteti”.

Poki shpreson që çështja të përmirësohet me kalimin e kohës, por mendon se “demografia e Twitch gjithashtu duhet të ndryshojë” që më shumë femra dhe krijuese të tjera të ndryshme të bëhen më të suksesshme në Twitch. Por Pokimane pohoi besimin e saj se shikuesit në Twitch, YouTube dhe platforma të tjera të krijimit të përmbajtjes preferojnë të shikojnë krijuesit me të cilët lidhen më shumë.

“Pra, përderisa shumica e komunitetit të lojërave të lojës janë meshkuj të bardhë, shumica e fituesve më të mëdhenj do të jenë gjithashtu burra të bardhë”, tha Poki.

Sipas Poki, nëse njerëzit duan të shohin ndryshime në Twitch, komuniteti i lojrave duhet të ndryshojë. Lojtarët duhet të jenë më mikpritës dhe përfshirës për të gjitha llojet e njerëzve. Pasi të ndodhë kjo, fituesit kryesorë të Twitch do të bëhen organikisht një grup më i larmishëm me kalimin e kohës.

Pasi foli për mungesën e diversitetit midis fituesve më të mëdhenj të Twitch, Pokimane diskutoi krijimin e përmbajtjes së Twitch dhe punën në SHBA në përgjithësi. Ajo mendon se arsyeja pse njerëzit kujdesen për të ardhurat e larta të transmetuesve Twitch është pjesërisht për shkak të kuriozitetit natyror, por edhe për shkak të xhelozisë dhe pabarazisë kombëtare të pasurisë.

“Njerëzit në SHBA meritojnë një cilësi bazë shumë më të mirë të jetës dhe unë mendoj se kjo do të çonte në shumë më pak zhgënjim dhe zemërim ndaj kujtdo që po bën më shumë,” tha Poki. Në përgjigje të kujtdo që mund të jetë i zemëruar me faktin se një transmetues mund të fitojë miliona ndërsa të tjerët mund të punojnë më shumë për punë me pagesë më të ulët, Poki tha se ajo nuk i fajësoi ata njerëz që ndiheshin kështu. Por ajo gjithashtu mori një moment për të shpjeguar Twitch nga këndvështrimi i një krijuesi.

“Shumë nga transmetuesit tuaj më të preferuar po vënë shëndetin e tyre dhe mirëqenien e përgjithshme në prapavijë vetëm për të maksimizuar sasinë e orëve që ata transmetojnë dhe paratë që fitojnë,” tha ajo. Ajo shtoi se me kalimin e kohës, ajo është e bindur se do të çojë në probleme të rënda shëndetësore për disa transmetues. “Ne kemi një obsesion me numrat që është vërtet, vërtet i pashëndetshëm.”

Twitch ka konfirmuar se shkelja e të dhënave është e vërtetë dhe po punon për të përcaktuar shkallën e rrjedhjes. Twitch lëshoi ​​një deklaratë të azhurnuar në lidhje me shkeljen sot më parë, duke shpjeguar se ai ka rivendosur të gjithë çelësat e transmetimit dhe se “të dhënat u ekspozuan në internet për shkak të një gabimi në ndryshimin e konfigurimit të serverit Twitch”.