AMD thotë se do rregullojë ngadalësimet e procesorit Ryzen në Windows 11

foto

Instalimi i Windows 11 mund t’i bëjë aplikacionet në kompjuterin tuaj me AMD të ngadalshëm, ka paralajmëruar prodhuesi i çipave. AMD ka publikuar dokumentacionin mbi disa gabime të Windows 11 që prekin procesorët e saj Ryzen, njëra prej të cilave mund të ngadalësojë CPU -të e saj deri në 15 përqind. Ky gabim i veçantë mund të rrisë vonesën e cache L3 me tre herë, gjë që nga ana tjetër mund të ndikojë në aplikacionet që kanë nevojë për qasje të shpejtë në kujtesë.

Aplikimet më të prekura mund të ngadalësohen me tre deri në pesë përqind. Nëse luani lojëra “të përdorura zakonisht për eSports”, megjithatë, mund të ndjeni ndikimin e gabimit shumë më tepër, pasi mund t’i ngadalësojë ato lojëra me rreth 10 deri në 15 përqind. Gabimi i dytë, siç shpjegon Ars Technica, lidhet me veçorinë “bërthama e preferuar” që lejon një sistem të përdorë bërthamat individuale më të shpejta të CPU -së në një procesor.

AMD nuk përmendi ndonjë përqindje të veçantë për defektin e dytë, por kompania tha se ndikimi i tij është më i dukshëm në patate të skuqura me më shumë se tetë bërthama dhe me fuqi 65W Thermal Design (TDP) ose më të lartë. Kjo përfshin shumë nga patate të skuqura të nivelit të lartë të lëshuar gjatë viteve të fundit, por sugjeron që linjat e njohura si 3600X dhe 5600X duhet të preken minimalisht, dhe laptopët me AMD nuk ka të ngjarë të jenë veçanërisht të shqetësuar.

Në njoftimin e saj, AMD siguroi se po heton çështjet me Microsoft dhe se ata janë duke punuar në një rregullim për ta. Një arna për defektin e parë do të lëshohet si përditësim i Windows, ndërsa një rregullim për të dytin do të dalë si një përditësim softuer diku këtë muaj. Për këtë të fundit, mund të nënkuptojë nevojën për të kontrolluar faqen e internetit të AMD për përditësimin dhe instalimin e drejtuesve të rinj me dorë.