8 muaj pas publikimit, më në fund minimapi i Cyberpunk 2077 po rregullohet

CDPR ka një postim të ri në lidhje me disa nga ndryshimet që vijnë në arnën e ardhshme të Cyberpunk 2077 1.3, por vetëm disa: me sa duket një listë e plotë e ndryshimeve “vjen së shpejti”. Tërheqëse shënimet e arnimit: si erdhi ndonjëherë deri këtu.

Ndryshimet e ardhshme janë, të paktën, përmirësime mjaft të rëndësishme. Më e rëndësishmja për lojën moment-për-moment është një rishikim i minimap-it, diçka që modifikuesit arritën brenda pak javësh dhe një ankesë e zakonshme mes lojtarëve që nga fillimi.

Ky azhurnim i navigimit është ‘i detajuar’ vetëm përmes grupit tashmë të lodhshëm të reporterëve në univers të Cyberpunk 2077, të cilët gjithmonë duket se ndiqen kur ata nuk mund të na ndalojë Zoti të zbulojnë diçka. Videoja e mësipërme tregon minimapin e ri në veprim, ndërsa i vetmi koment i vërtetë CDPR erdhi nga një programues i quajtur Andrzej: “Me përditësimin e ri të softuerit të sistemit minimalap ju jeni në gjendje të shihni më shumë dhe të lundroni më mirë. Ecni shpejt, ngasni të sigurt”.

Patch gjithashtu do të sjellë një rregullim në pjesën Clouds të lojës, një klub nate “shtëpi kukullash” ku lojtarët marrin vendime që në thelb janë shpjeguar keq.

Programuesja e CDPR UI Natalia shkruan: “Ishte një nga detyrat e mia të para kur u transferova në këtë projekt dhe isha duke gërmuar në kod për një kohë të gjatë sepse doja të kuptoja sistemin tonë të videove UI, dhe në fund kuptova se problemi është në konfigurimin e videos. Vlera për kohën e videos ishte më e shkurtër se sekuenca e videos. Në këtë mënyrë, lojtarët do të kuptojnë më mirë vendimin që po marrin në këtë sekuencë historie. “

Ndryshimi përfundimtar i shpallur (tani për tani) është se tani do të jetë shumë më e lehtë për lojtarët të rivendosin përfitimet: kjo ishte e mundur duke përdorur kartat Tabula e-Rasa, por me një kosto të madhe. Hapi përpara projektuesi i lojës Katarina (a ka ndonjë prej këtyre njerëzve mbiemra): “Për lojtarët tanë, kjo veçori do të thotë eksperimentim më i sigurt me ndërtimet. Isshtë lehtësisht i arritshëm dhe i përballueshëm për të gjithë, kështu që nuk ka nevojë të hezitoni ndërsa investoni në përfitime të veçanta “

Nuk ka asnjë datë lëshimi për patch 1.3, por 1.2 u ngacmua në 19 Mars dhe u lëshua në 29, kështu që ndoshta është mjaft afër.