A mendoni se AirPods 3 përshtaten më mirë apo më keq se AirPods 2?

foto

Vetëm pas ngjarjes së tij “Unleashed”, Apple filloi të shesë AirPods 3. Me një dizajn të ri dhe bateri të përmirësuar, a mendoni se këto kufje me valë përshtaten më mirë apo më keq se modeli i mëparshëm?

AirPods 3 u përfol gjatë gjithë këtij viti. Ata u ngacmuan për të nisur në ngjarjen e marsit, e cila as që ekzistonte, më pas në ngjarjen “Spring Loaded” në prill, në WWDC21, në ngjarjen “California Streaming” të shtatorit, por ata u prezantuan vetëm muajin e kaluar së bashku me Mac-ët e rinj.

AirPods 3 i ri ka një dizajn të ngjashëm me AirPods Pro me një këmbë të shkurtër, por pa majat e veshit. Edhe pse disa njerëz kishin probleme me përshtatjen e AirPods Pro, Apple thotë se po përmirëson “përshtatjen universale” të tij dhe se ky model është mjaft i shkëlqyeshëm për shumicën e përdoruesve – veçanërisht ata që përmirësohen nga AirPods origjinale ose gjenerata e dytë.

Edhe pse struktura kryesore e AirPods 3 është më e madhe, mungesa e majave të veshëve i bën ata të ndihen më rehat dhe të sigurt në veshët e njerëzve.

Për shembull, kur mbani AirPods 3, duke i krahasuar me modelin e mëparshëm, ai izolon më mirë tingullin e jashtëm, megjithëse nuk është as afër asaj që bën AirPods Pro me ANC.

Një tjetër përmirësim i madh me versionin e këtij viti është mbështetja Spatial Audio, e cila e bën përvojën e dëgjimit shumë më të mirë. Me deri në gjashtë orë jetëgjatësi baterie me një karikim të vetëm, AirPods 3 është vërtet mbresëlënës.

Personalisht, nuk kam pasur kurrë ndonjë problem me AirPods të Apple dhe të gjitha ato më përshtaten mirë në veshët e mi. Mendimi im është se secili prej tyre funksionon në një situatë të ndryshme. Për shembull, AirPods 2 janë të shkëlqyera për të telefonuar dikë ose kur duhet të jem i vetëdijshëm. Me modelin Pro, më pëlqen të mbyll veten nga pjesa tjetër e botës.

Megjithëse munda të provoja AirPods 3 vetëm për një periudhë të shkurtër, ata jo vetëm që ishin të rehatshëm, por dukeshin më të fuqishëm se versioni i tij i mëparshëm, i cili është gjithashtu një përforcues kur po mendoni të blini kufje të reja me valë.