Analiza e çmimit Dogecoin: DOGE bie pasi Banka Qendrore e Kinës i konsideron transaksionet e kriptove të paligjshme

foto

Analiza e çmimit të Dogecoin për ditën tregon një rënie të dukshme të shenjës, pas një ndalimi të raportuar të shërbimeve dhe transaksioneve të kriptomonedhës nga banka qendrore e Kinës. Pasi zbriti deri në 0.2006 dollarë në trendin bearish në fillim të javës, kriptomonedha meme detyroi një kthim më 23 shtator për të regjistruar nivelet më të larta prej 0.229 dollarë.

Sidoqoftë, përmbysja doli të ishte jetëshkurtër pasi çmimi u kthye në 0.207 dollarë, që është strumbullari këmbëngulës në kohën e shkrimit. Mbështetja tani është vendosur në $ 0.192 dhe $ 0.1750, me më shumë shitje paniku që priten në tregtinë ditore.

Tregu më i madh i kriptomonedhës vuajti gjithashtu nga lajmet që dilnin nga Kina, pasi Bitcoin ra rreth 5 përqind në pak më shumë se 42,000 dollarë. Ethereum u rrëzua edhe 7 për qind gjatë 24 orëve për t’u ulur në 2,880 dollarë, ndërsa Altcoins gjithashtu tregoi rënie të konsiderueshme. Solana ra 7 për qind, Polkadot 8 për qind dhe Ripple 5 për qind. Sidoqoftë, Cardano çuditërisht u rrit më shumë se 5 përqind për t’u ngurtësuar mbi 2.3 dollarë.

Në tabelën 24-orëshe për analizën e çmimeve Dogecoin, është shfaqur një model çekiç bullish. Sidoqoftë, çmimi ka vazhduar të bjerë ndërsa mbështetja në 0.192 dollarë testohet. Vëllimi i tregtimit për shenjën ka rënë mbi 45 përqind, i cili justifikohet me vlerën e ulët të Indeksit të Fuqisë Relative (RSI) prej 36. Çmimi gjithashtu ka rënë përtej 50 Mesatareve Lëvizëse Eksponenciale 50 100 dhe 200-ditore (EMA) dhe duhet të mbajë Linja 20-ditore për të ruajtur mbështetjen mbi 0.192 dollarë. Me çmimin aktual, rezistenca është vendosur në 0.244 dollarë.

Grafiku 4-orësh tregon një kthim pozitiv në sesionin aktual të tregtimit për kriptovalutën meme. Përmbysja e lehtë mund të shoqërohet me shtytjen e blerësve për të vendosur çmimin mbi mbështetjen dhe konsoliduar atje. Vlera RSI tregon një status të nënvlerësuar për DOGE në një vlerë prej 42 ndërsa çmimi qëndron midis kurbave të mesit dhe të poshtëm të brezave Bollinger. Divergjenca mesatare lëvizëse e konvergjencës (MACD) gjithashtu paraqet një perspektivë bearish pasi bie nën zonën neutrale. Në përgjithësi, treguesit teknikë duken të fortë për DOGE pavarësisht lëvizjes pozitive të vonshme dhe shenja duket se do të vazhdojë të ulet në ose pak mbi nivelin e mbështetjes.

Treguesit teknikë duken të fortë për Dogecoin, në përputhje me rënien e fundit pas ndalimit të raportuar të Kinës për transaksionet dhe shërbimet e kriptomonedhës. RSI tregon një status shumë të nënvlerësuar për monedhën. Vëllimi i tregtimit gjithashtu ra ndjeshëm gjatë 24 orëve, duke sugjeruar shitjen e panikut që dominoi tregun.

Çmimi aktualisht qëndron mbi mbështetjen në 0.192 dollarë, me nivelin e ardhshëm të mbështetjes të vendosur në 0.1750 dollarë. Për të filluar një ndryshim në pasurinë, DOGE duhet të qëndrojë mbi EMA 20-ditore dhe të konsolidohet atje. Sipas treguesve teknikë, shenja paraqet një mundësi blerjeje të pasigurt për tregtarët.