Apple thotë se do të rregullojë problemin me funksionin e ‘zhbllokimit me Apple Watch’ në iPhone 13

foto

Apple thotë se ka identifikuar një çështje ku funksioni “zhbllokimi me Apple Watch” mund të mos funksionojë me pajisjet e tij të reja iPhone 13. Një shënim i ri në faqen e tij të mbështetjes përshkruan problemin:

Ju mund të shihni “Në pamundësi për të komunikuar me Apple Watch” nëse përpiqeni të zhbllokoni iPhone tuaj ndërsa mbani një maskë për fytyrën, ose mund të mos jeni në gjendje të konfiguroni Unlock me Apple Watch.

Të Premten, përdoruesit në bordin r/AppleWatch Reddit filluan të raportojnë se po e shihnin këtë problem dhe disa thanë se ishin në gjendje të përdornin funksionin e shkyçjes së orës me modele të tjera iPhone, përfshirë iPhone 11 Max.

Apple prezantoi aftësinë për të zhbllokuar një iPhone që përdor Face ID me një Apple Watch të çiftuar në fillim të këtij viti me lëshimin e iOS 14.5. Ajo vjen në ndihmë gjatë një pandemie ku maska ​​për fytyrën rekomandohen në shumë vende publike, duke e bërë të vështirë që Face ID të të njohë. Karakteristika funksionon në iPhone X dhe më vonë, dhe kërkon që iPhone dhe Watch të kenë të ndezur wi-fi dhe Bluetooth. Ora duhet të ketë të aktivizuar zbulimin e kyçit të dorës dhe të jetë i mbrojtur me kodkalim, dhe duhet të jetë në kyçin tuaj të dorës dhe të shkyçur që funksioni të funksionojë.

Apple nuk tha se çfarë po shkakton problemin me pajisjet iPhone 13, vetëm se do të “rregullohet në një përditësim të ardhshëm të softuerit”, por jo kur të pritet përditësimi. Shënimi i faqes mbështetëse këshillon çaktivizimin e funksionit “zhbllokimi me Apple Watch” dhe përdorimin e kodit tuaj të kalimit për të zhbllokuar iPhone 13 ndërsa jeni të maskuar në ndërkohë.