Aplikacioni Microsoft OneDrive do të ndalojë sinkronizimin me Windows 7 dhe 8 më 1 mars 2022

foto

Microsoft po përpiqet të shtyjë më shumë njerëz drejt versioneve më të reja të Windows. Siç raporton Thurott, Microsoft ka paralajmëruar se aplikacioni i desktopit OneDrive do të ndalojë sinkronizimin me kompjuterët personalë Windows 7, 8 dhe 8.1 më 1 mars 2022. Softueri nuk do të marrë më përditësime nga 1 janari e tutje. Ju ende mund të përdorni ueb-in për të transferuar skedarë manualisht, por kjo është padyshim një telash nëse i përdorni në mënyrë rutinore skedarët cloud nga një kompjuter i vjetër.

Klientët e biznesit gjithashtu nuk do të kenë shumë pushim. Microsoft po lidh mbështetjen e korporatës OneDrive me ciklin e Windows për makinat përkatëse. Përdoruesit e Windows 7 dhe 8.1 në vendin e punës do të kenë kohë deri më 10 janar 2023 (fundi i mbështetjes së zgjeruar për të dyja platformat), ndërsa përdoruesit e Windows 8 tashmë nuk kanë fat.

Kompania nuk ishte e trembur për arsyetimin e saj. Kjo do të ndihmojë në “përqendrimin e burimeve” në platformat dhe teknologjitë më të reja të Windows, sipas zhvilluesve të OneDrive. Me fjalë të tjera, Microsoft vërtet dëshiron që ju të përmirësoni në Windows 10 ose Windows 11.

Ky nuk është një veprim krejtësisht i papritur. Microsoft prej kohësh ka pasur probleme për të bindur disa klientë që të përmirësojnë në versionet më të reja të Windows, deri në pikën ku kompanitë dhe qeveritë preferojnë të paguajnë për kontrata të veçanta mbështetjeje sesa përditësimin. Sigurisht, kjo dëmton pikën përfundimtare të Microsoft-it, por gjithashtu paraqet rreziqe sigurie – WannaCry përfitoi nga organizatat që përdornin versione të vjetruara të Windows. Politika e re e OneDrive mund t’i shtyjë disa përdorues të instalojnë versione më të reja të Windows edhe nëse përndryshe janë të kënaqur me një sistem operativ të vjetër.