Leva e lojërave video 9 këmbë në rekord si më e madhja

foto

Një levë loje video 9 këmbë e gjatë (2,7 metra e gjatë) e bërë prej druri, gome dhe çeliku e ka bërë atë në Rekordet Botërore Guinness 2022 si më e madhja.

Profesoresha e Kolegjit Dartmouth, Mary Flanagan, krijoi kontrolluesin gjigant – gati 14 herë më i madh se një kontrollues klasik klasik Atari – në vitin 2006 për të festuar përvojën e saj të fëmijërisë duke luajtur “në mënyrë maniake” video lojëra Atari 2600.

Ajo gjithashtu donte të shihte se si do të ishte kur një përvojë me një lojtar bëhet bashkëpunuese: Duhen të paktën dy persona për të përdorur levë dhe për të shtypur butonin për të luajtur lojëra klasike Atari si “Centipede” dhe “Breakout”.

“Të kesh këtë artefakt të përbashkët të kulturës pop thjesht të shpërthejë në mes të një hapësire dhe t’i lejosh njerëzit të luajnë diçka të njohur, por jo të njohur, ishte emocionuese,” tha Flanagan, një artiste e cila është kryetare e Dartmouth’s Film and Media Studies dhe Sherman Fairchild. Profesor i nderuar në Shkenca Dixhitale Humane.

Leva, e cila vizitoi Spanjën, Mbretërinë e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara, tani është pjesë e koleksionit të përhershëm të ZKM Center for Art and Media në Karlsruhe, Gjermani.