Apple bën një lojë të re për bizneset e vogla, duke përballur Google dhe Microsoft

foto

Apple njoftoi të mërkurën se po lançon një shërbim mjetesh biznesi për kompanitë me deri në 500 punonjës, ndërsa kompanitë kërkojnë mënyra të reja për të trajtuar punën dhe teknologjinë në distancë.

Shërbimi, i cili është aktualisht në testim beta, është planifikuar për një lëshim të plotë në pranverën e 2022. Abonimet fillojnë me 2,99 dollarë në muaj. Është e ngjashme me ofertat nga rivalët e Apple, të cilët janë më të vendosur në ofrimin e mjeteve për bizneset dhe shkollat, si Google dhe Microsoft. Këto dy kompani dominojnë tregjet e arsimit dhe shërbimeve të biznesit.

I njohur zyrtarisht si Apple Business Essentials, shërbimi përfshin mbështetje 24/7 të Apple dhe hapësirë ruajtëse iCloud. Ai mund të ndihmojë bizneset me gjithçka, nga konfigurimi i pajisjes deri te futja e punonjësve dhe shoqëron një aplikacion që i lejon punonjësit të instalojnë aplikacione pune.

Shërbimi i abonimit ofron një plan çmimesh me tre nivele, i personalizueshëm për të akomoduar maksimumi tre pajisje dhe deri në 2 terabajt hapësirë ruajtëse iCloud. Kostot për përdorues variojnë midis 2,99 dhe 12,99 dollarë në muaj.

Njoftimi lidhet gjithashtu me shtytjen e Apple për të shitur më shumë shërbime dixhitale për klientët e saj, të tilla si abonimet për video dhe muzikë.