Apple debuton me një plan prej 4.99 dollarë në muaj Apple Music Voice, i krijuar kryesisht për HomePod ose AirPods

foto

Në vitin 2019, Amazon prezantoi një mënyrë më të përballueshme për të transmetuar Amazon Music në shtëpinë e tyre me fillimin e një shërbimi muzikor falas të mbështetur nga reklamat që transmetohej mbi altoparlantët e tij Echo. Sot, Apple po arrin me debutimin e një versioni të ri me kosto më të ulët të abonimit të tij në Apple Music që e quan “plani i zërit”. Ndryshe nga shërbimi i Amazon, plani Voice nuk është falas. Në vend të kësaj, është një abonim më i përballueshëm, 4.99 dollarë në muaj pa reklama që i kufizon konsumatorët të jenë në gjendje të kenë qasje vetëm në Apple Music përmes komandave zanore Siri.

Shpjegoi kompaninë në ngjarjen e saj në Tetor sot, plani i ri i Zërit do të lejojë klientët, në 17 vende të fillojnë, të përdorin Siri për të luajtur këngë, lista për luajtje dhe të gjitha stacionet në Apple Music kur shërbimi të fillojë më vonë këtë vjeshtë. Kjo gjithashtu do të përfshijë qasjen në një seri listash të reja për luajtje të bazuara në disponimin dhe aktivitetet, si dhe përzierjet e personalizuara dhe stacionet e zhanreve. Kjo do të thotë që tani do të jeni në gjendje t’i kërkoni Siri -t t’ju luajë muzikë për një darkë ose diçka që do t’ju ndihmojë të qetësoheni në fund të ditës, për shembull. Qindra lista të reja për luajtje do të jenë në dispozicion, tha Apple.

Rivalët e Apple Music, përfshirë Spotify, Amazon Music dhe Pandora tashmë ofrojnë një veçori të tillë – dhe e kanë prej vitesh. Pra, kjo është një çështje që Apple luan duke kapur hapësirën me grupin e saj të zgjeruar të listave të luajtjes së humorit dhe veprimtarisë të krijuara redaksionalisht. Aktualisht, përzgjedhjet e tij editoriale janë më të kufizuara në formacionin e tij “Made for You”, i cili përfshin listat e personalizuara të dëgjimit si përzierja juaj e preferuar, Chill Mix, New Music Mix dhe Get Up Mix.

Ndërsa Apple thotë se plani i ri i Zërit mund të përdoret për të hyrë në Apple Music në “të gjitha pajisjet tuaja Apple”, është qartë i dizajnuar me HomePod në mendje – i ngjashëm me transmetimin falas të muzikës të Amazon për Echo. Nëse përdorni një telefon, tabletë ose kompjuter, nuk do të kishte kuptim të flisni me Siri për të luajtur muzikë kur keni një pajisje me ekran. Sidoqoftë, shërbimi ndoshta mund të jetë interesant për ata që kryesisht dëgjojnë Apple Music përmes AirPods të tyre – dhe nuk e kanë problem të flasin të gjitha komandat e tyre.

Apple thotë se shërbimi do të funksionojë edhe përmes CarPlay, përveç iPhone dhe pajisjeve të tjera si iPad, Mac, Apple TV dhe Apple Watch.

Abonentët do të shohin një ndërfaqe të personalizuar të aplikacionit që shfaq sugjerimet bazuar në preferencat e tyre muzikore dhe një radhë të muzikës së tyre të luajtur së fundmi përmes Siri. Do të ketë gjithashtu një seksion të quajtur “Just Ask Siri”, i cili mëson përdoruesit se si të optimizojnë Siri për Apple Music.

Plani i ri bashkohet me abonimet e tjera të Apple Music, Plani Individual dhe Plani Familjar, me 9.99 dollarë në muaj ose 14.99 dollarë në muaj respektivisht. Ashtu si plani individual, plani i ri i zërit është gjithashtu i kufizuar në vetëm 1 person për pajtim, tha Apple. Ai siguron qasje në katalogun e plotë të Apple Music me mbi 90 milion këngë.

Në nisje, do të jetë i disponueshëm në Australi, Austri, Kanada, territorin e Kinës, Francë, Gjermani, Hong Kong, Indi, Irlandë, Itali, Japoni, Meksikë, Zelandën e Re, Spanjë, Tajvan, Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA Kompania nuk e bëri ‘ të ofrojë një datë të saktë nisjeje përveç “më vonë këtë vjeshtë”.

Apple tha se do të tregtojë shërbimin për jo pajtimtarët që kërkojnë muzikë përmes Siri. Ata do të jenë në gjendje të provojnë shërbimin për 7 ditë falas, pa rinovim automatik.