Galaxy Note është kthyer, thjesht do të quhet “Galaxy S22 Ultra”

foto

Asnjëherë nuk është herët të filloni të flisni për telefonat e rinj Samsung, apo jo? OnLeaks ka një seri interpretimesh për Galaxy S22. Këto zakonisht bazohen në paraqitjet CAD të dhëna për prodhuesit e kasave, dhe ndërsa ata mund të marrin disa nga detajet më të vogla të gabuara, prerjet, blloku i kamerës dhe veçoritë e tjera kryesore duhet të jenë të sakta.

Së pari është një paraqitje e Galaxy S22 Ultra, dhe këtu është një tronditës: ai ka një S-Pen! Samsung vrau linjën Note këtë vit për t’u përqëndruar në telefonat e palosshëm, por me sa duket ende nuk mund ta lërë idenë e dorëshkrimit të telefonit. Samsung ka dërguar pajisje për stilolapsa për S21 Ultra dhe Galaxy Z Fold 3, por ato kërkonin një lloj kuti për ruajtje. Ky imazh tregon S22 Ultra me ovale treguese përgjatë skajit të poshtëm, ashtu si një telefon i vjetër Note. Shtyjeni atë dhe stilolapsi do të dalë jashtë.

Përparësia e një S-Pen të integruar është se nëse doni të bëni shkrim dore në telefonin tuaj, gjithmonë do ta keni stilolapsin me vete. Ana negative është se bateria S22 Ultra do të jetë më e vogël se sa mund të jetë, sepse shumë hapësirë ​​zë mbajtësja e stilolapsit. Alsoshtë gjithashtu një barrë e madhe për këdo që dëshiron një telefon premium Samsung, por nuk ka interes për shkrimin e dorës, sepse ata do të duhet të durojnë stilolapsin që thith hapësirën e baterisë. Ju nuk keni një zgjedhje.

Dizajnimi rreth mbajtësit të S-Pen do të thotë që S22 Ultra në përgjithësi ka një dizajn të stilit Galaxy Note 20. Ka një skaj të sheshtë të sipërm dhe të poshtëm, dhe qoshet e larta e bëjnë telefonin një drejtkëndësh të plotë, duke i dhënë S-Pen pak më shumë hapësirë ​​për tu ruajtur. Ekrani i përparmë është gjithashtu një drejtkëndësh i plotë, me vetëm qoshe të rrumbullakosura minimalisht. Telefoni ka akoma një aparat fotografik me vrima, në vend të kamerave selfie të nën-ekranit që Samsung i paketoi në Galaxy Z Fold 3.

Largimi i vetëm i madh nga modeli i Note 20 është blloku i kamerës së pasme, i cili tani ka një pjesë që mungon nga këndi i poshtëm i djathtë (kështu që formon një formë “P”). Pjesa që mungon është përballë lenteve të kamerës periskopike; më parë Galaxy S21 Ultra kishte nevojë për atë hapësirë për kamerën periskopike, e cila zinte shumë hapësirë horizontalisht. Tani, nuk duket se gjurma normale e periskopit do të përshtatet.

OnLeaks gjithashtu ka paraqitje të modeleve bazë S22 dhe S22+, të cilat duken identike me modelet e vitit të kaluar.

Gjëja më interesante në lidhje me telefonat S22 duhet të jetë SoC. Samsung do të përdorë çipat e tij Exynos dhe do të fillojë një partneritet me AMD, i cili do të furnizojë GPU-të që përputhen me CPU-të e dizajnuara nga ARM. Samsung dhe AMD njoftuan këtë partneritet në vitin 2019, dhe divizioni i Samsung Exynos tha se frytet e këtij partneriteti duhet të jenë të dukshme në produktin e tij të ardhshëm, i cili do të ishte Exynos 2200 SoC i planifikuar për S22.

Samsung zakonisht nuk dërgon patate të skuqura Exynos në shumë pjesë të botës, duke zgjedhur të ndajë përbërjen me Qualcomm për tregjet kryesore si SHBA dhe Kina, por ne e kemi të vështirë të imagjinojmë që kompania do të prezantojë Radeon + Exynos SoC dhe nuk do t’i rrokullisë ato jashtë kudo. Samsung ka bërë një lansim mbarëbotëror të Exynos më parë me Galaxy S6, dhe puna e tij e fundit me Google në Pixel 6 – i cili do të sjellë një modem Exynos në SHBA për herë të parë në vite – tregon se kompania është gati të degëzohet në më shumë territoreve.