Apple lëshon macOS Monterey me AirPlay në Mac

foto

Përditësimi i ri i macOS Monterey mund të shkarkohet në të gjithë Mac-ët e kualifikuar duke përdorur seksionin e Përditësimit të Softuerit të Preferencave të Sistemit dhe mund të gjendet gjithashtu në Dyqanin e aplikacioneve Mac. Ashtu si të gjitha azhurnimet e Mac, MacOS Monterey është një shkarkim falas. Për ata që nuk duan të përmirësojnë në macOS Monterey, ekziston gjithashtu një përditësim i macOS Big Sur 11.6.1 i disponueshëm, për të cilin Apple thotë se përfshin rregullime sigurie.
macOS Monterey shton mjaft veçori që janë prezantuar tashmë në pajisjet iOS me iOS 15 dhe iPadOS 15. FaceTime ka fituar mbështetje hapësinore audio dhe izolim zëri për të ulur zhurmën e sfondit, dhe në të ardhmen, do të funksionojë me veçorinë SharePlay për ndarjen e ekranit dhe shikimin e televizorit dhe filmave me miqtë dhe familjen përmes FaceTime.

Messages mbështet Shared With You dhe Skeda Groups në Safari lejojnë që skedat të organizohen së bashku dhe të aksesohen në të gjithë pajisjet. Pati ndryshime të dizajnit të Safari në ndërfaqen e skedave, por pikërisht përpara se Monterey të lëshohej, Apple i ktheu ndryshimet. Pamja “Compact” Monterey mund të mundësohet për ata që e preferojnë atë.

Ekziston një opsion i ri AirPlay to Mac dhe një veçori për përdorimin e Mac-it si altoparlant për audio me shumë dhoma dhe modaliteti i fokusit ju ndihmon të vazhdoni detyrën duke reduktuar shpërqendrimet. Aplikacioni Shortcuts që është i disponueshëm në pajisjet iOS është zgjeruar në Mac dhe Apple shtoi veçori të reja në Notes, duke përfshirë një opsion Quick Note që aktivizon një shënim kur kaloni miun mbi një pjesë të ekranit.

Me Live Text, Mac mund të zbulojë tekstin në çdo imazh dhe ai bëhet interaktiv, kështu që ju mund të kopjoni, ngjitni dhe përktheni tekstin nga fotot. Kërkimi vizual në aplikacionin Photos përdor mësimin e makinerive për të ofruar detaje mbi kafshët, artin, monumentet, bimët dhe më shumë që keni fotografuar.

iCloud Private Relay, një veçori e disponueshme për të gjithë përdoruesit e iCloud me pagesë, fsheh zakonet tuaja të shfletimit dhe adresën IP nga palët e treta. Ekziston një veçori Hide My Email për të mbajtur private adresën tuaj të emailit dhe ju mund të përdorni domenet tuaja personale me iCloud.

Më vonë këtë vit, macOS Monterey do të fitojë mbështetje për Kontrollin Universal, një shtesë që nuk ishte gati për t’u lëshuar në fillim. Me Kontrollin Universal, përdoruesit mund të përdorin një tastierë dhe maus të vetëm në shumë Mac dhe iPad. SharePlay, funksioni që lejon përdoruesit të ndajnë ekranet e tyre përmes FaceTime dhe të shikojnë filma dhe TV së bashku, po vjen gjithashtu në një përditësim të mëvonshëm të macOS Monterey.