Apple mund të ketë një problem me kërkesën dhe furnizimin për iPhone

foto

Apple po u tregon furnizuesve të saj të komponentëve të iPhone 13 se mund të mos porosisë aq njësi sa pritej për shkak të rënies së kërkesës, sipas një raporti në Bloomberg.

Ndërsa kompania kishte shkurtuar tashmë porositë për vitin në 80 milionë – nga një objektiv prej 90 milionë – thuhet se po planifikonte të kompensonte pjesën më të madhe të rënies vitin e ardhshëm. Tani, megjithatë, Apple thuhet se u ka thënë partnerëve prodhues se kjo mund të mos ndodhë dhe ata mund të mos shohin rritjen e pritur të porosive.

Ashtu si pothuajse çdo kompani tjetër teknologjike, Apple është marrë me çështjet e furnizimit të shkaktuara nga mungesa globale e gjysmëpërçuesve. CEO Tim Cook tha se fitimet e fundit tremujore të kompanisë u goditën rreth 6 miliardë dollarë për shkak të mungesës, si dhe ndikimit të COVID-19 në prodhim në Azinë Juglindore, dhe Apple priste një ndikim edhe më të madh në këtë tremujor të festave aktuale.

Megjithatë, nëse raporti i Bloomberg është i saktë, ai sugjeron që vargu i iPhone 13 mund të mos përmbushë pritshmëritë fillestare të Apple edhe pa krizën e furnizimit. Plani fillestar për të mbledhur 90 milionë njësi për vitin 2021 pasqyronte një parashikim të rritjes së kërkesës, pasi Apple zakonisht porosit rreth 75 milionë iPhone për vitin e çdo lansimi.