Apple nuk bën lojëra video. Por është lojtari më i nxehtë në lojëra.

foto

Apple Inc nuk bën lojëra të nxehta video si “Fortnite”, ose tastiera të tilla si Xbox. Por me pak bujë, Shefi Ekzekutiv Tim Cook e ka kthyer prodhuesin e iPhone në një nga kompanitë më të mëdha të videogame në botë.

Çelësi është App Store, tregu i tij dixhital, ku kompania shet dhe shpërndan mijëra lojëra nga kompani dhe zhvillues të tjerë, nga “Fortnite” e Epic Games Inc. deri tek “Nderi i Mbretërve” i Tencent Holdings Ltd. – dhe merr një ulje prej 30% të shitjeve. Kjo shpjegon shumë për betejat aktuale të gjigantit të teknologjisë me rivalët.