Apple përditëson iOS 15 për të rregulluar defektin e shkyçjes së Apple Watch të iPhone 13

foto

Formacioni i iPhone 13 i Apple sapo u lansua javën e kaluar, por disa përdorues hasën në një çështje zhgënjyese kur nuk mund të përdornin Apple Watch për të zhbllokuar telefonat e tyre të rinj ndërsa mbanin një maskë për fytyrën. Kompania kishte premtuar se një rregullim ishte në rrugë, dhe u shfaq në fillim të kësaj jave në një iOS 15.1 beta, por tani, rregullimi është i drejtpërdrejtë për të gjithë si pjesë e lëshimit të iOS 15.0.1.

Shënimet zyrtare të Apple patch thonë gjithashtu se përditësimi përfshin rregullime të tjera të gabimeve, por kompania nuk specifikoi se cilat mund të jenë ato. Përditësimi arrin 553.7MB në iPhone tim 12 Mini.

Në Prill, Apple shtoi aftësinë për të përdorur Apple Watch tuaj për të zhbllokuar një telefon të pajisur me Face ID ndërsa mbani një maskë, dhe u vërtetua se ishte një veçori e dobishme pasi maskat ende rekomandohen në shumë situata për shkak të pandemisë. Me këtë azhurnim të ri të softuerit, duket se përdoruesit e iPhone 13 të cilët u prekën nga gabimi që ndalonte funksionimin e funksionit do të jenë në gjendje të përfitojnë edhe një herë nga zhbllokimet e përshtatshme.