CDPR: Patch ‘Cyberpunk 2077’ është “Në rrugën e duhur”

foto

Lojtarët e Cyberpunk 2077 do të marrin çdo thërrime të lajmeve që munden, duke pasur parasysh se sa rrallë komunikohen planet në lidhje me lojën, dhe kjo është ajo me të cilën ne duhet të punojmë sot.

Duke iu përgjigjur një cicërimi tashmë të fshirë, duke pyetur se kur po vinte patch 1.3, drejtuesi i Komunitetit Global në CDPR, Marcin Momot, u përgjigj se ishte “në rrugë e sipër”.

Kjo nënkupton që patch-i tjetër që vjen nuk do të jetë i vogël, pasi 1.23 ishte e fundit, kështu që kjo nuk do të jetë 1.25 ose 1.28 apo diçka tjetër, është një 1.3 e plotë, me 1.1 dhe 1.2 që më parë ishin copëza kryesore para kesaj.

Nuk është e qartë nëse 1.3 do të arrijë me fillimin e DLC-së së premtuar falas, e cila supozohet të dalë në fund të vitit, por shumë mirë mund të vendosë themelin për këtë. Datamining ka zbuluar një listë të emrave të supozuar të DLC dhe disa rrugë kthyese që tregojnë se kjo përmbajtje po testohet. Kështu që nuk do të çuditesha kur të shihja 1.3 të ishte lansimi i kësaj përmbajtjeje, e cila përmban disa koncerte të reja, armë të reja, veshje, makina, poza dhe disa sende të panjohura.

Disa tifozë janë të shqetësuar se 1.3 do të jenë ato që ishin 1.2 dhe 1.1, pjesë të mëdha, por ato që ishin pothuajse tërësisht të përqendruara në mete kërkimesh hiper specifike dhe çështje të performancës, duke mos ndryshuar në të vërtetë cilësinë e jetës së lojës ose shtimin e përmbajtjes, kështu që do të duhet të shohim. Paweł Sasko i CDPR së fundmi ka thënë se është vendimi i bosëve për të mos parë me të vërtetë përmbajtjen e patch-it ose DLC përpara kohe.

CDPR ka thënë që stabiliteti i lojës është në një gjendje të pranueshme në këtë pikë, dhe ata po zhvendoseshin nga rregullimi i lojës në krijimin e përmbajtjes së re, kështu që 1.3 mund të jetë lëvizja e parë në atë drejtim. Për mua personalisht, unë kam qenë duke luajtur një nga lojërat e mia të vjetra për PC gjatë ditëve të fundit, dhe dje loja u rrëzua aq shumë sa nuk isha në gjendje ta riktheja përsëri përsëri dhe kërkoi një çinstalim të plotë, ri-shkarkuar dhe ri-instalimit. Jo e mrekullueshme.

DLC falas mund të jetë një arsye që lojtarët të kthehen, por pritjet duhet të menaxhohen, pasi ky është DLC falas i Witcher 3 niveleve në rastin më të mirë. Do të jetë një grusht i vogël misionesh dhe një bandë kozmetike kryesisht, megjithëse një gjë që supozohet të sjellë është New Game Plus, e cila supozoj se është një tjetër 50+ orë lojë, nëse doni ta bëni të gjithë përsëri.

Unë me siguri do të shikoj 1.3 dhe DLC falas kur të arrijnë, por nuk jam i sigurt nëse ato janë të ndara ose vijnë në një azhurnim. Me sa duket do të vijë më shpejt.