Cyberpunk 2077 nuk do të vijë së shpejti në Xbox Game Pass

foto

Është “shumë herët” që Cyberpunk 2077 të vijë në Xbox Game Pass, sipas menaxhmentit të CD Projekt Red. Duke folur si pjesë e konferencës së fundit të të ardhurave të kompanisë, presidenti Adam Kicinski tha se studio merr çdo mundësi biznesi në konsideratë për lojërat e saj, dhe kjo përfshin Game Pass. Sidoqoftë, Game Pass nuk ka kuptim për Cyberpunk 2077 në këtë fazë të ciklit të tij jetësor, tha ekzekutivi.

“Ne gjithmonë e konsiderojmë çdo mundësi biznesi, por ky lloj modeli abonimi është i mirë në një moment të caktuar të ciklit jetësor të produktit, pra jo shumë herët”, tha Kicinski, siç raporton VGC.

The Witcher 3: Wild Hunt erdhi në Game Pass dhe PlayStation Now për një periudhë kohore dhe Kicinski tha se një llogaritje e ngjashme e kostos ndaj përfitimit do të duhej të bëhej për Cyberpunk 2077 – dhe që këto shifra të kenë kuptim – që studio ta marrë në konsideratë.

“Ne duhet të peshojmë përfitimin dhe koston çdo herë, kështu që ne duhet ta krahasojmë atë me shitjet, kështu që është një vendim i bazuar në të dhëna. Është shumë herët për Cyberpunk,” tha Kicinski.

Kjo pason komentet nga CD Projekt Red më herët në nëntor, kur kompania konfirmoi se nuk kishte “nuk kishte plane” për të sjellë Cyberpunk 2077 në Game Pass.

Cyberpunk 2077 u lëshua në dhjetor 2020 dhe vuante nga një listë e gjatë defektesh dhe problemesh të tjera. Përditësimet e kanë përmirësuar lojën që atëherë, dhe versionet e reja për PS5 dhe Xbox Series X|S do të vijnë në 2022.

Pavarësisht problemeve të Cyberpunk 2077, CD Projekt mbetet i vendosur për të përmirësuar dhe zgjeruar lojën në mënyrë që të mund të shitet për vitet në vijim. Loja është aktualisht 50% ulje në Steam si pjesë e Shitjes Vjeshtore.