Dhuratat teknike që janë të vështira për t’u blerë këtë sezon festash

foto

Është ajo kohë e vitit kur kutitë tona hyrëse janë të mbushura me ulje të shumta për të Premten e Zezë, Javën Kibernetike dhe të gjitha promocionet e shitjeve që pasojnë.

Por këtë vit, ne jemi në një situatë unike. Ne po jetojmë në një epokë të mungesës së nxitur nga mungesa globale e çipave, papunësia e përhapur dhe efektet e bllokimeve të vendosura nga qeveria që synonin të ndalonin përhapjen e pandemisë së koronavirusit. Kjo ka ndërprerë zinxhirët e furnizimit global, e ka bërë të vështirë prodhimin dhe ka penguar transportin e artikujve në mbarë botën.

Kjo tani po ndikon në llojet e produkteve teknologjike që mund të marrim për të dashurit tanë këtë sezon festash. Pajisjet e lojërave si konzollat ​​PlayStation dhe Xbox, të cilat kanë qenë në mungesë të vazhdueshme vitin e fundit, do të vazhdojnë të jenë një sfidë për t’u gjetur. Dhe lista e artikujve të vështirë për t’u marrë është rritur edhe më shumë, duke përfshirë ruterat Wi-Fi, laptopë të lirë dhe pajisje audio.

Blerësit që kërkojnë të blejnë pajisje elektronike të konsumit do të duhet të ndryshojnë planin e tyre të lojës. Marrja më e madhe? Mos prisni deri të Premten e Zezë.

“Blini herët,” tha Patrick Moorhead, shefi ekzekutiv i Moor Insights, një firmë kërkimore teknologjike. “Merrni një vendim midis kursimit të pak parave ose mosmarrjes së produktit fare.”

Këtu është një udhëzues për elektronikën e konsumit që do të jetë e vështirë të gjendet këtë vit.