Disa altoparlantë Echo tani mund të zbulojnë njerëz

foto

Duke filluar nga kjo javë, altoparlantët më të rinj “Echo” dhe “Echo Dot” mund të përdorin ultratinguj për të zbuluar zënkën në shtëpinë tuaj dhe për të ndezur dhe fikur pajisjet e tjera të lidhura, si dritat ose Fire TV tuaj. I përmendur për herë të parë në ngjarjen harduerike të vjeshtës të Amazon në shtator, altoparlantët e gjeneratës së katërt Echo dhe Echo Dot tani mund të lëshojnë një “valë ultratinguj të padëgjueshëm” për të zbuluar nëse ka njerëz të pranishëm në një dhomë.

Mund ta aktivizoni ose çaktivizoni këtë veçori në aplikacionin Alexa, ku mund të konfiguroni gjithashtu rutinat e përdorimit për të përdorur këtë aftësi të re për të bërë gjëra të tilla si ndezja e dritave kur hyni në një dhomë dhe më pas fikja përsëri kur dhoma është bosh. Ju gjithashtu mund të bëni që Alexa të luajë muzikë ose një stacion radioje kur zbulohet lëvizje pranë një pajisjeje Echo gjatë një kohe të caktuar dhe më pas të mbyllni meloditë pasi të jeni larguar.

Funksioni është renditur nën Zbulimi i lëvizjes në cilësimet e aplikacionit Alexa për çdo pajisje të pajtueshme Echo dhe këtu mund ta aktivizoni ose çaktivizoni aftësinë.

Kjo veçori është e ngjashme me pajisjet më të reja Echo Show me sensorë lëvizjeje, por ato mbështeten në kamerat e tyre për të treguar nëse ka njerëz në dhomë. Altoparlantët Echo nuk kanë kamera, kështu që në vend të kësaj, pajisja zbulon lëvizjen duke lëshuar një valë ultratinguj të padëgjuar që reflekton objektet afër përpara se të kthehet në mikrofonat e pajisjes.

Google përdor gjithashtu ultratinguj në ekranet e tij inteligjente Nest dhe altoparlantët Nest Mini për të zbuluar se sa afër është një person me ekranin ose altoparlantin dhe për të ofruar ndërfaqe të ndryshme. Për shembull, në altoparlantët Mini, do të tregojë kontrollet e volumit. Aktualisht, nuk mund të përdorësh sensorin me ultratinguj për të aktivizuar rutinat e Google Home.

Ka një numër sensorësh lëvizjeje të pavarur që punojnë me Alexa për të aktivizuar Rutinat – duke përfshirë ato të bëra nga Philips Hue, Aqara dhe Centralite. Ky funksion i ri do të thotë që, në teori, nuk do t’ju duhet të mbështeteni në një nga këto pajisje shtesë për të ndezur dritat ose muzikën tuaj. Ai gjithashtu përmirëson vizionin e Amazon për shtëpinë inteligjente të ambientit, ku shtëpia juaj u përgjigjet automatikisht banorëve të saj me kërkesa minimale prej tyre.

Për të arritur këtu, megjithatë, Amazon do të duhet të bëjë më shumë përpjekje në aplikacionin Alexa. Vendosja e rutinave për të ndezur dritat me ndriçimin e duhur bazuar në orën e ditës dhe më pas fik përsëri kur dhoma është bosh kërkon ende shumë durim dhe një sasi të mjaftueshme njohurish teknike.