Duhet të tregoni ditëlindjen tuaj në Instagram për të vazhduar të përdorni aplikacionin

foto

Nëse nuk i keni dhënë ditëlindjen Instagramit, do të filloni ta kërkoni atë shumë më tepër – dhe përfundimisht do t’ju kërkohet të përdorni aplikacionin. Instagram filloi të kërkojë që përdoruesit e rinj të shtojnë datat e tyre të lindjes në vitin 2019, por nëse keni një llogari më të vjetër, ishte e mundur të bëni patina pa dhënë këtë informacion. Tani duket se do të bëhet gjithnjë e më e vështirë.

Sipas njoftimit për shtyp, Instagram do t’ju kërkojë ditëlindjen tuaj kur të hapni aplikacionin, nëse nuk e keni shtuar tashmë në profilin tuaj. Ju do të jeni në gjendje ta injoroni atë, por vetëm deri në një pikë të caktuar – përfundimisht, thotë Instagram, do të duhet të shtoni ditëlindjen tuaj nëse doni të vazhdoni të përdorni aplikacionin. Instagram gjithashtu thotë se nëse nuk ka ditëlindjen tuaj, do ta kërkojë atë para se t’ju tregojë postime të shënuara si të ndjeshme. Ka vite që është turbulluar përmbajtja e ndjeshme, por tani nëse doni ta shihni, ditëlindja juaj do të duhet të jetë e regjistruar në Instagram.

Kompania thotë se këto përpjekje janë pjesë e punës së saj për ta bërë platformën më të sigurt për të rinjtë. Në maj, kompania zyrtarisht njoftoi se po punon në një version të Instagram për njerëzit nën 13 vjeç – një veçori që padyshim do të kërkonte nga platforma për të njohur moshat e njerëzve. Gjithashtu është punuar në mbrojtje të moshave të tjera, si për shembull që të rriturit të mos mund të bëjnë DM të mitur që nuk i ndiqnin ata ose duke bërë llogari për njerëzit nën 16 vjeç privat si parazgjedhje. Faqja mbështetëse e ditëlindjes e Instagram gjithashtu thotë se e përdor atë për të moderuar reklamat. (Për shembull, njerëzit nën 21 vjeç nuk do të marrin reklama për alkool.)

Kompania thotë, në të ardhmen, do të përdorë AI -në e saj të zbulimit të moshës për të nuhatur njerëzit që gënjejnë për moshat e tyre. Në korrik, Facebook kishte një postim në blog në lidhje me këtë teknologji, duke thënë se po analizonte komentet në postimet tuaja të ditëlindjes, të tilla si “gëzuar 21 -të” ose “lumtur Quinceañera”. Sipas njoftimit për shtyp, nëse dikush thotë se është mbi një moshë të caktuar si 13 ose 18 vjeç, por AI thotë të kundërtën, Instagram do t’i kërkojë ata të verifikojnë moshën e tyre duke përdorur metoda të ndryshme (edhe pse nuk thotë saktësisht se çfarë do të bëjë kjo duket si).

Rrjetet sociale ju kanë kërkuar prej kohësh ditëlindjen tuaj, por kërkimi i tyre flet për nevojën në rritje për t’u siguruar që fëmijët janë të sigurt në internet dhe ndjenjën e pushtimit që mund të vijë me këtë. Përdoruesit e Snapchat kohët e fundit morën një shije të çuditshme që mund të vijë kur rrjetet sociale kanë informacione që mbase nuk i mbani mend t’i keni dorëzuar: ata zbuluan se aplikacioni e dinte kohën dhe vendndodhjen e lindjes së tyre sepse i kishin dhënë informacion funksionit të profilit astrologjik të Snapchat – dhe pastaj me sa duket harroi se ata kishin vepruar kështu. Për përdoruesit e Instagram, megjithatë, kjo ka të ngjarë të mos jetë një çështje. Do të jetë e vështirë të humbasësh kërkesat e informacionit të ditëlindjes.