Ekzekutivët e Apple flasin MacBook Pro të ri, fundin e Touch Bar dhe i ofrojnë këshilla Google në intervistën e re

foto

Me tranzicionin e Apple Silicon në lëvizje të plotë pas njoftimit të kësaj jave të modeleve të reja MacBook Pro 14-inç dhe 16-inç, drejtuesit e Apple thonë se ka ende shumë për të pritur. Në një intervistë të re me Wired, Johnny Srouji, John Ternus dhe Greg Joswiak i Apple folën në thellësi rreth MacBook Pro-ve të rinj, çfarë mësoi kompania nga rifreskimi i MacBook Pro 2016 dhe më shumë.

Srouji, i cili shërben si zëvendësi i lartë i teknologjisë harduerike të Apple, shpjegoi se ka shumë përfitime që Apple të dizenjojë silikonin e vet kundrejt përdorimit të komponentëve jashtë raftit.

“Kur jeni një shitës tregtar, një kompani që shpërndan përbërës ose silikon për shumë klientë, duhet të kuptoni se cili është emëruesi më pak i zakonshëm-çfarë është ajo që i duhet të gjithëve për shumë vite?” ai thote. “Ne punojmë si një ekip – silikoni, hardueri, softueri, dizajni industrial dhe ekipe të tjera – për të mundësuar një vizion të caktuar. Kur e përktheni atë në silikon, kjo na jep një mundësi dhe liri shumë unike sepse tani po dizajnoni diçka që jo vetëm është vërtet unike, por e optimizuar për një produkt të caktuar.”

Srouji vazhdoi të shpjegoi se pyetja më e madhe që Apple duhet t’i përgjigjet kur vjen me teknologjinë e re të çipeve është nëse qëllimet e saj janë “të kufizuara nga fizika”.

Në rastin e MacBook Pro, thotë ai, ai u ul me liderë si Ternus dhe Craig Federighi disa vite më parë dhe parashikoi se çfarë do të mund të arrinin përdoruesit në vitin 2021. Gjithçka do të buronte nga silikoni. “Ne ulemi së bashku dhe themi: ‘Mirë, a është e kufizuar nga fizika? Apo është diçka që mund të shkojmë përtej?’ Dhe më pas, nëse nuk është e kufizuar nga fizika dhe është çështje kohe, ne shkojmë të kuptojmë se si ta ndërtojmë atë.”

Ternus, VP i lartë inxhinierik i pajisjeve të Apple, ofroi disa detaje shtesë në udhërrëfyesin e këtyre modeleve të reja MacBook Pro 14 inç dhe 16 inç:

“Tradicionalisht, ju keni një ekip në një kompani që dizajnon një çip, dhe ata kanë grupin e tyre të prioriteteve dhe optimizimeve. Dhe pastaj ekipi i produktit dhe një kompani tjetër duhet të marrin atë çip dhe ta bëjnë atë të funksionojë në dizajnin e tyre. Me këto MacBook Pro, ne filluam të gjithë rrugën në fillim – çipi ishte duke u projektuar pikërisht kur sistemi ishte duke u menduar. Për shembull, shpërndarja e energjisë është e rëndësishme dhe sfiduese me këto pjesë me performancë të lartë. Duke punuar së bashku [që herët], ekipi ishte në gjendje të dilte me një zgjidhje. Dhe ekipi i sistemit ishte në të vërtetë në gjendje të ndikojë në formën, raportin e pamjes dhe orientimin e SOC në mënyrë që të mund të futet më së miri në pjesën tjetër të komponentëve të sistemit.”

Sa i përket fatit të Touch Bar-it, i cili u hoq nga MacBook Pro-të e rinj 14-inç dhe 16-inç, Joswiak thotë se “nuk ka dyshim që klientët tanë Pro e duan atë ndjesi të përmasave të plota dhe prekëse të atyre çelësave të funksionit. dhe kështu ky është vendimi që morëm.” Ai shton se Apple ndihet “mirë” për këtë vendim dhe se ende shet një MacBook Pro të nivelit fillestar 13 inç me Touch Bar.

Së fundi, Wired pyet Ternus, Srouji dhe Joswiak për njoftimin e fundit të Google për çipin e tij të personalizuar Tensor që përdoret në Pixel 6.