Fitimet e Nintendo mbeten të ulëta, por në rrugën e duhur, pavarësisht rënies së projeksioneve të shitjeve të Switch

foto

Në fillim të kësaj jave, Nikkei raportoi se Nintendo po përballej me probleme të prodhimit në lidhje me mungesën e vazhdueshme të çipave, gjë që ka qenë gjithashtu një problem për Sony dhe Microsoft me harduerin e tij të fundit. Në raportet e përditësuara financiare të tremujorit të dytë të lëshuara nga Nintendo, në mënyrë efektive konfirmohet ai raport, megjithëse ndikimi i tij në linjën përfundimtare të kompanisë duket të jetë minimal.

Siç raportohet nga Nikkei, Nintendo ka ulur vlerësimin e saj për sistemet Switch të dërguara nga 25.5 milionë njësi në 24 milionë, duke ofruar shpjegimin e mëposhtëm.

Siç mund ta shihni, ai rishikoi shitjet e tij të softuerit – pavarësisht nga vonesa e mundshme e Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp në vitin e ardhshëm financiar – për të pasqyruar shitjet më të larta se sa pritej të lojërave deri më sot. Publikimet kryesore të pushimeve përfshijnë Pokémon Brilliant Diamond dhe Shining Pearl dhe Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition; në momentin që Kirby dhe Toka e Harruar është e lidhur për pranverën e vitit 2022, kështu që do të jetë interesante të shihet nëse kjo do të ndodhë në këtë vit financiar me një lëshim në mars për të ndihmuar në rritjen e numrave.

Duke kaluar në fundin e fitimeve të Nintendo, ashtu si në tremujorin e parë, ato janë shumë poshtë në ekuivalentët e vitit të kaluar, kur shkallët e ndryshme të bllokimeve globale dhe Animal Crossing: New Horizons çuan shitjet në një nivel marramendës. Siç mund ta shihni në numrat më poshtë, megjithatë, Nintendo është ende në një pozicion të fortë dhe duke bërë fitime të konsiderueshme.

Megjithëse fitimet janë të konsiderueshme, Nintendo ka qenë nën presionin e disa aksionarëve për shkak të këtyre rënieve nga viti në vit. Fokusi do të jetë në vitin e ardhshëm financiar, pa dyshim, për të filluar edhe një herë ofrimin e rritjeve.

Megjithatë, ndërkohë, Nintendo është financiarisht jashtëzakonisht i qëndrueshëm; Pyetja, si gjithmonë, do të jetë se si e përdor atë pasuri për të ruajtur pozicionin e saj të fortë në tregun e lojrave.