Google do të ishte i zgjuar ta mbante Magic Eraser një Pixel 6 ekskluzive, të paktën për një kohë

foto

Funksioni i ri i redaktimit të fotografive të Google, “Magic Eraser”, është një mjet shumë intuitiv dhe i mirë, por nuk është novator, thonë disa ekspertë, duke shtuar se një mori aplikacionesh dhe telefonash të tjerë kanë aftësi të ngjashme. Sidoqoftë, ata thonë se nëse Google është serioz në lidhje me avancimet e tij harduerike, atëherë duhet ta mbajë veçorinë ekskluzive për linjën Pixel 6 dhe telefonat e ardhshëm, të paktën për ca kohë.

Karakteristika e re po vinte prej shumë kohësh. I shpallur për herë të parë në vitin 2017, Magic Eraser do të modifikojë imazhet e padëshiruara të sfondit duke përdorur fuqinë e çipit të zhvilluar brenda Google, Tensor, dhe aftësive të tij të përpunimit të AI. Tensor fillimisht do të skanojë për çdo objekt ose person në sfondin e një imazhi (që do të hiqet) që është marrë në një Pixel 6 ose Pixel 6 Pro ose një që është ngarkuar. Përndryshe, ju gjithashtu mund të nënvizoni manualisht ose të rrethoni objektet për të ndihmuar Tensor të identifikojë atë që duhet hequr. Kjo veçori mund të përdoret gjithashtu për disa imazhe në plan të parë të një fotoje.

Ara Wagoner dhe Nick Sutrich i Android Central thonë në rishikimet e tyre për telefonat se funksioni është bindës. Sutrich thotë më tej se “funksioni nuk është i përsosur, por është një hap masiv në drejtimin e duhur dhe një shembull i shkëlqyer se si AI mund të thjeshtojë ose mundësojë detyra që nuk janë të mundshme ndryshe”.

Mishaal Rahman, redaktor i lartë teknik në Esper dhe ish-kryeredaktor i XDA Developers, pajtohet në një intervistë duke vënë në dukje se rezultatet e funksionit nuk janë perfekte dhe “nuk përfaqësojnë atë që Google ngacmoi katër vjet më parë”. Por, ai thotë se ato janë “më se të kalueshme me një shikim, veçanërisht kur shikohen në ekranet e vogla të smartfonëve, dhe kjo është më se e mjaftueshme për shumicën e njerëzve”.

Për momentin, veçoria është ekskluzive për linjën Pixel 6, të cilat janë ndër pajisjet më të mira Android. Megjithatë, Rahman pyeti në një postim në Twitter se sa kohë do të duhej përpara se Google të vendoste të ofrojë Magic Eraser si një veçori premium për të gjithë abonentët e Google One. Google One është një shërbim abonimi i zhvilluar nga Google që ofron hapësirë ​​të zgjeruar në cloud së bashku me veçori të tjera premium.