Fortnite dhe Lego bashkojnë forcat për lojën ‘përgatitje të mbijetesës’

foto

Kapitulli tjetër i Fortnite do të prezantojë një ishull të ri – por gjithashtu po shton një përvojë të lojës me temë Lego. Pas ngjarjes së The Big Bang, e cila shënoi përfundimin e Fortnite OG ( dhe gjithashtu luajti Eminem ), zhvilluesi Epic Games zbuloi një përvojë të re në lojë të quajtur Lego Fortnite . Është përshkruar si “një lojë e re e krijimit të mbijetesës” që do të jetë e disponueshme brenda Fortnite duke filluar nga 7 dhjetori.

Lego Fortnite është njoftimi i parë nga një partneritet i zbuluar më parë midis dy kompanive. Në prill të vitit të kaluar , Epic dhe Lego njoftuan se do të punonin së bashku për të “ndërtuar një hapësirë ​​në metaverse që është argëtuese, argëtuese dhe e krijuar për fëmijët dhe familjet”. Disa ditë më vonë, Epic njoftoi një raund financimi prej 2 miliardë dollarësh që u nda midis Sony dhe Kirkbi, një grup investimi i operuar nga familja Kirk Kristiansen, e cila themeloi Lego Group.

foto

Epic duket se ka hapur rrugën për këtë përvojë Lego më miqësore për familjen gjatë javëve të fundit. Në nëntor, kompania filloi të prezantonte vlerësimet e moshës në përvojat e Fortnite , gjë që nënkuptonte gjithashtu se disa lëkura në lojë nuk mund të përdoreshin në përvojat e vlerësuara për lojtarët më të rinj (përvoja e ardhshme e Lego vlerësohet E10+). Përfundimisht, kompanisë iu desh të kthente shumicën e këtyre ndryshimeve . Priten më shumë ndryshime të përhershme si pjesë e përditësimit v28.00 të Fortnite , i cili nis më 3 dhjetor.

foto