Forza Horizon 5 tashmë ka gati 1 milion lojtarë përpara publikimit të tij zyrtar

foto

Sipas tabelës së drejtuesve të Hall of Fame të vrapuesit, i cili krahason statistikat me çdo lojtar tjetër në lojë, rreth 800,000 përdorues në PC dhe Xbox tashmë po e luajnë lojën përmes versionit Premium 99 $ / 85 £, i cili përfshin akses të hershëm.

Edicioni standard dhe qasja në Game Pass nuk do të publikohen deri në datën zyrtare të lëshimit të Forza Horizon 5, të martën, 9 nëntor. Abonentët e Game Pass mund të blejnë aktualisht shtesat e Premium Edition (përfshirë aksesin e hershëm) për 45 $ / 40 £.

Kjo do të thotë se titulli i Xbox-it të palës së parë ka fituar tashmë midis 36 dhe 79 milionë dollarë përpara publikimit të tij të përgjithshëm javën e ardhshme.

Shifrat sugjerojnë se kësti i fundit i Playground Games Horizon mund të vendoset për një lançim të rëndësishëm për sa i përket lojtarëve aktivë. Forza Horizon 5 tashmë ka shijuar një pritje të shkëlqyer kritike dhe në PC është aktualisht loja më e shitur në Steam, pavarësisht faktit se do të jetë e disponueshme në Game Pass për tre ditë.

Në fillim të kësaj jave, Forza Horizon 5 u ngjit në krye të grafikëve të grumbulluesve të rishikimeve, duke e bërë atë lojën e re me vlerësimin më të lartë të vitit deri më tani.

Në kohën e shkrimit, vrapuesi i hapur i Xbox Game Studios është lëshimi më i vlerësuar i vitit 2021 në OpenCritic me një vlerësim mesatar prej 92 dhe një rekomandim të rrallë 100% nga kritikët.

Ndërkohë, në Metacritic, loja ka një rezultat mesatar prej 91 dhe është loja e gjashtë më e vlerësuar në faqe për këtë vit.

Sidoqoftë, pesë lojërat e listuara më lart – Disco Elysium: The Final Cut, The House në Fata Morgana, Tetris Effect Connected dhe versionet Xbox Series X dhe PS5 të Hades – janë të gjitha ri-lëshime të lojërave të publikuara në vitet e mëparshme.

Pra, për sa i përket titujve të rinj të lëshuar në 2021 për herë të parë, Forza Horizon 5 aktualisht është në krye me një tjetër titull të Xbox Studios të palës së parë në Psychonauts 2.

Versioni për PC i Forza Horizon 5 është gjithashtu loja e rishikuar e përbashkët e vitit në Metacritic me një rezultat të përgjithshëm prej 91.

Rishikimi i Forza Horizon 5 i VGC e quajti vrapuesin “lojën e parë thelbësore të gjeneratës”.

“Ky është më i miri që ka qenë ndonjëherë Forza Horizon,” lexon rishikimi ynë. “Për shkak të kësaj, është ndër më të mirat që ka parë ndonjëherë zhanri i garave dhe – siç ka arritur paraardhësi i tij më parë – është lehtësisht një nga lojërat më të mira që ka parë kjo gjeneratë deri më tani.”

Ai shton: “Forza Horizon 5 është loja më e mirë në seri dhe loja më e mirë e Xbox Series X/S deri më sot. Gara e tij e përsosur dhe pasuria e aktiviteteve mbështeten nga një mjedis i mrekullueshëm dhe një sistem i ri fantastik përparimi që inkurajon lojtarët të përqendrohen në veçoritë që i pëlqejnë më shumë. Krejt thelbësore.”