MagSafe në MacBook Pro të ri: Gjithçka që duhet të dini

foto

MagSafe është sistemi i karikimit magnetik i Apple që debutoi për herë të parë me MacBook Pro 2006, i pari portativ Intel Mac. Apple hoqi lidhësin përafërsisht një dekadë më vonë, duke e ndërruar atë me USB-C. USB-C sigurisht që ka avantazhet e tij, por përdoruesit e MacBook Pro kurrë nuk e kapërcyen plotësisht humbjen e MagSafe.

Me kthimin e MagSafe, përdoruesit e MacBook Pro të ri 14 inç dhe MacBook Pro 16 inç mund të karikojnë edhe një herë me lidhësin magnetik.

Kjo lejon që kablloja të fiksohet në pozicion, të përafrohet siç duhet, por gjithashtu të lirohet me një tërheqje të shpejtë, duke parandaluar që laptopi juaj të fluturojë.

MagSafe 2 ishte më i hollë se lidhësi origjinal MagSafe, dhe MagSafe 3 duket edhe pak më i hollë se kaq, por pak më i gjerë. Për shkak të këtyre ndryshimeve në madhësi, MagSafe i ri nuk është i pajtueshëm me gjeneratat e mëparshme.

Një tjetër ndryshim i harduerit është se me dy përsëritjet e para të MagSafe, ishte një copë. Kablloja MagSafe ishte e lidhur përgjithmonë me transformatorin e murit. Kablli, i cili ishte shumë i prirur për të prishur gjatë përdorimit, nuk mund të hiqet nga tulla e energjisë, e cila ishte një zëvendësim më i kushtueshëm nëse secila pjesë nuk shkon keq.

Modeli i azhurnuar ka dy pjesë të dallueshme. Aty është tulla e rrymës dhe kabllo USB-C e gërshetuar rishtazi me MagSafe.

Të dyja pjesët mund të blihen veçmas, ose mund të përdorni një tullë ekzistuese USB-C që mund të keni pranë. Veshja e najlonit me gërsheta duhet gjithashtu ta bëjë kabllon më të qëndrueshëm.

Ngarkuesi është 67W, 96W ose 140W, në varësi të modelit të Mac që zgjidhni. MacBook Pro 14-inç vjen me një karikues 67W, por nëse doni të përdorni aftësinë e Ngarkimit të Shpejtë për të shkuar nga zero në 50 për qind në vetëm 30 minuta, do t’ju duhet të paktën një karikues 96W-një çmim prej 20 dollarësh.

Në MacBook Pro 16-inç, Apple dërgon një karikues USB-C 140W i cili po përdor GaN për herë të parë.

Makinat e reja mund të ngarkohen me MagSafe, ose mund të ngarkohen përmes USB-C. Sidoqoftë, përdoruesit mund të ngarkojnë me shpejtësi vetëm modelet e reja përmes MagSafe. Apple përdor specifikat më të fundit USB-C PD 3.1 me atë kabllo të re të gërshetuar, e cila është shumë e re dhe nuk mbështetet në portat Thunderbolt 4 Type-C në MacBook Pro të rinj.

MagSafe është vetëm një nga shumë portet e reja që do të kthehen në MacBook Pro, duke përfshirë HDMI 2.0 dhe një lexues të dedikuar të kartave SDXC/