Gjashtë ‘astronautë’ në mision njëmujor në shkretëtirën izraelite për t’u përgatitur për në Mars

foto

A robotic rover that is part of a team from Europe and Israel moves during a training mission for planet Mars at a site that simulates an off-site station at the Ramon Crater in Mitzpe Ramon in Israel's southern Negev desert on October 10, 2021. - Six astronauts from Portugal, Spain, Germany, the Netherlands, Austria, and Israel will be cut off from the world for a month, from October 4-31, only able leave their habitat in spacesuits as if they were on Mars. Their mission, the AMADEE-20 Mars simulation, will be carried out in a Martian terrestrial analog and directed by a dedicated Mission Support Center in Austria, to conduct experiments ahead of future human and robotic Mars exploration missions. (Photo by JACK GUEZ / AFP)

Brenda një krateri të madh në shkretëtirën Negev të pjekur nga dielli në Izrael, një ekip i veshur me hapësirë i përshtatet sipërmarrjeve në një mision për të simuluar kushtet në Mars.

Forumi Austriak i Hapësirës ka krijuar një bazë të pretenduar marsiane me agjencinë izraelite të hapësirës në Makhtesh Ramon, një krater 500 metra i thellë, 40 kilometra (25 milje) i gjerë.

Gjashtë të ashtuquajturit “astronautë analogë” do të jetojnë të izoluar në stacionin virtual deri në fund të muajit.

“Ashtë një ëndërr e bërë realitet,” tha izraeliti Alon Tenzer, 36 vjeç, për AFP. “Somethingshtë diçka për të cilën kemi punuar për vite.”

Pjesëmarrësit – nga Austria, Gjermania, Izraeli, Hollanda, Portugalia dhe Spanja – të gjithë duhej të kalonin teste rraskapitëse fizike dhe psikologjike.

Gjatë misionit të tyre, ata do të kryejnë teste duke përfshirë një prototip të dronit që funksionon pa GPS, dhe në automjete të automatizuara të hartës me erë dhe diell.

Misioni gjithashtu do të synojë studimin e sjelljes njerëzore dhe efektin e izolimit tek astronautët.

“Kohezioni i grupit dhe aftësia e tyre për të punuar së bashku janë vendimtare për të mbijetuar në Mars,” tha Gernot Groemer, mbikëqyrësi i misionit austriak.