Google Pay ‘i ri’ grumbullon 500 milionë shkarkime të Dyqanit Play

foto

Pas disa ribrandimeve ndër vite, menaxheri i pagesave pa tel dhe kartave të besnikërisë Google Pay tani ka tejkaluar pikën e 500 milionë shkarkimeve në Play Store.

Vlen të përmendet se kjo “e re” Google Pay nuk duhet të ngatërrohet me Pagesën “e vjetër” dhe është e disponueshme vetëm në disa rajone, përfshirë Shtetet e Bashkuara, Indinë dhe Singaporin. Pjesa tjetër e botës ka ende versionin e vjetër që trajton ose mban llogarinë tuaj bankare dhe kartat e kreditit së bashku me çdo kartë besnikërie për përdorim në terminalet NFC.

Në mënyrë efektive ky është aplikacioni që filloi jetën në “Tez” ekskluzivisht në Indi dhe që atëherë është shndërruar në një shtëpi të re për Google Pay kur erdhi rebrandimi i plotë vitin e kaluar. Për shkak të kësaj, shifra e shkarkimit të Google Pay është pak e fryrë si rezultat i këtij ndryshimi. Atëherë kur merrni parasysh që ky është një aplikacion i paracaktuar i para-instaluar në shumë pajisje Android, filloni të kuptoni pse e tejkalon shifrën origjinale të 100 milion shkarkimeve të Pay (përmes Android Police).

Me disponueshmëri të kufizuar, është ende një shifër mjaft mbresëlënëse e shkarkimit për Google Pay. Nëse ky version i ri vjen në rajone të tjera, nuk do të ishte e pakuptimtë të imagjinohet që kjo shifër e shkarkimit të arrijë edhe më tej drejt qiellit. Thënë kështu, bllokimi me një pajisje mund të largojë pronarët e shumë pajisjeve larg.