Google thotë se sensori më i ngadaltë i gjurmëve të gishtave të Pixel 6 është për shkak të ‘sigurisë së përmirësuar’

foto

Pixel 6 është lehtësisht një nga telefonat më të mirë të këtij viti, por nuk është i përsosur, dhe tani Google po mbron shpejtësinë pak më të ngadaltë të sensorit të gjurmëve të gishtave të Pixel 6, duke thënë se është pjesë e përpjekjeve të tij për të ofruar siguri më të madhe.

Siç e theksova në rishikimin tonë, sensori i gjurmës së gishtit në ekran të Pixel 6 (që është hera e parë që Google e përdor këtë teknologji në një nga telefonat e tij) është përgjithësisht mjaft i saktë, por gjithsesi ndjen një prekje më të ngadaltë se disa sensorë në ekran. në telefonat konkurrues si Galaxy S21.

Tani, pasi u pyet për performancën e sensorit në Twitter, llogaria zyrtare @MadebyGoogle është përgjigjur me një postim duke thënë se sensori i Pixel 6 përdor “algoritme të përmirësuara sigurie” që ndonjëherë mund të bëjnë që telefoni të marrë pak më shumë ose të kërkojë më shumë. kontakt me sensorin përpara se të zhbllokoni telefonin.

Ndërsa përgjigja e Google mund të mos bëjë shumë për njerëzit që shpresojnë të zhbllokojnë Pixel 6 pak më shpejt, theksi në rritjen e sigurisë është ndoshta një vendim i kujdesshëm kur shikojmë prapa në disa nga problemet që Samsung kishte me Galaxy S10, i cili ishte telefoni i parë i Samsung për të. përmban një sensor gjurmë gishtash në ekran.

Nëse dëshironi të shpejtoni kohën e shkyçjes së gjurmëve të gishtave të Pixel 6, ka disa gjëra që mund të bëni. Ndërsa ky hap i parë është disi themelor, njerëzit që kërkojnë kohë më të shpejta të zhbllokimit mund të dëshirojnë të marrin në konsideratë ri-regjistrimin e gjurmëve të gishtave, duke u kujdesur që gishtat e tyre të jenë të pastër nga gjëra të tjera të padëmshme si djersa ose vajrat dhe se po e lejoni sensorin të skanoni plotësisht të gjithë majën e shifrave tuaja. Si dikush që teston shumë telefona, edhe unë e ngatërroj këtë ndonjëherë, veçanërisht kur po konfiguroj telefona të rinj dhe po përpiqem të kaloj përpara për të eksploruar veçori më emocionuese.

Gjëja tjetër që mund të bëni është të aktivizoni ndjeshmërinë e rritur të prekjes në Pixel 6 duke shkuar te cilësimet e Ekranit të Pixel dhe duke aktivizuar ndryshimin për “Rritja e ndjeshmërisë së prekjes”. Ndërsa funksioni përshkruhet në telefon si përmirësim i përgjigjes së prekjes kur përdoret telefoni me një mbrojtës ekrani, shumë përdorues kanë zbuluar gjithashtu se ajo rrit paksa edhe njohjen e sensorit të gjurmëve të gishtave të Pixel 6.

Në fund, ndërsa sensori i gjurmëve të gishtave të Pixel 6 mund të mos jetë aq i shpejtë sa teknologjia e ngjashme në telefonat e tjerë, është ende shumë bukur të kesh opsionin për të zhbllokuar telefonin me gjurmën e gishtit në vend të fytyrës, kur maskat mbeten një domosdoshmëri gjatë udhëtimit ose udhëtimi në punë.