iOS 15 dhe iPhone 13 duke shkaktuar çështje CarPlay për disa përdorues

foto

Duke i shtuar listës së çështjeve me të cilat përballen përdoruesit e iOS 15 dhe iPhone 13, një defekt i ri, në dukje i përhapur, po shkakton që CarPlay të prishet papritur sa herë që një përdorues përpiqet të luajë muzikë, si përmes Apple Music ose ofruesve të palëve të treta si Spotify.

Dhjetëra postime në Apple Support [1], [2], [3], [4], [5], [6], Forumet e MacRumors [1], [2], [3], [4], dhe Twitter përfshin përdorues që ankohen se vetëm në iPhone -in e tyre të ri 13CarPlay nuk funksionon si duhet. Sipas përdoruesve, përpjekja për të luajtur muzikë nga çdo aplikacion CarPlay bën që sistemi të rrëzohet, por funksionon mirë kur ata provojnë iPhone të vjetër.

Përdoruesit e tjerë raportojnë se çështja vazhdon në formë me tela dhe pa tel. Nëse Bluetooth funksionon, aplikacioni aktiv i muzikës, siç është Spotify, duhet të qëndrojë në ekran dhe do të ndalojë së luari nëse përdoruesi kalon në një aplikacion tjetër.

Përdoruesit e frustruar gjithashtu kanë dalë në Twitter për të shprehur ankesat e tyre, duke kërkuar nga Apple Support për zgjidhje, vetëm për t’u referuar në artikujt e Apple Support që bëjnë pak për të ndryshuar çështjen. Mes mungesës së udhëzimeve nga Mbështetja e Apple, përdoruesit kanë gjetur se çaktivizimi i EQ ose barazimit, duke siguruar në mënyrë specifike që çelësi i “Natës së Vonë” është i fikur brenda cilësimeve të Apple Music, rregullon problemin, ndërsa të tjerët kanë gjetur se rivendosja e të gjitha cilësimeve të rrjetit në iPhone gjithashtu ndihmon.

Një lexues i MacRumors pohon se Mbështetja e Apple i informoi ata se kjo është një çështje e përhapur dhe mund të ndreqet në një azhurnim të ardhshëm. Çështja CarPlay i shtohet një liste në rritje të defekteve në lëshimin fillestar të iOS 15, duke përfshirë defekte serioze që mund të bëjnë që fotot e përdoruesve të fshihen nga biblioteka e tyre, problemet e ekranit me prekje dhe ruajtja, Apple Apple Music dhe problemet e widget -eve.