iOS 15 nis me probleme të rejA

foto

Fluksi i aktivitetit pas ngjarjes së Apple dhe lansimit të iOS 15 dhe iPhone 13 ka filluar të qetësohet, por kjo nuk do të thotë se nuk ka vazhduar të ketë një ton lajmesh atje.

Me gati dy javë në publik, iOS 15 është vërtetuar se përfshin një numër të metash, kështu që disa përdorues mund të duan të ndalojnë përditësimin nëse nuk e kanë bërë tashmë. Apple tashmë ka nxjerrë një përditësim të korrigjimit të defekteve në kod, dhe një përditësim më domethënës është aktualisht në testimin beta.

Lajme të tjera këtë javë përfshinin lotët e iPhone 13 dhe iPad mini të ri, si dhe disa thashetheme për MacBook Air -in e ardhshëm, kështu që lexoni për detaje mbi të gjitha këto histori dhe më shumë!

iOS 15 u lëshua në 20 Shtator, dhe në atë kohë, adoptuesit e hershëm kanë përjetuar një grusht defektesh. Për shembull, kishte një çështje që parandalonte disa përdorues të iPhone 13 të përdorin funksionin Unlock with Apple Watch, të cilin Apple e ka rregulluar tani me lëshimin e së Premtes të iOS 15.0.1.

Ekziston një gabim tjetër i iOS 15 që lidhet me kopjet rezervë të iCloud që mund të rezultojë në fotografi të ruajtura nga një bisedë iMessage që fshihet më vonë për t’u zhdukur nga aplikacioni Photos, probleme me ndërprerje të ekranit me prekje në modelet e iPhone 13 dhe madje edhe disa raportime të dobësive të sigurisë zero ditore.

Njerëzit në uebfaqen e riparimit iFixit përfunduan kohët e fundit një shkatërrim të iPhone 13 Pro, duke konfirmuar se Face ID ndalon së funksionuari në pajisje nëse ekrani zëvendësohet nga një dyqan riparimi i palëve të treta që nuk është pjesë e programit të Ofruesit të Autorizuar të Shërbimeve Apple- edhe nëse ekrani në vetvete është një pjesë e mirëfilltë e Apple.

Teardowns kanë zbuluar gjithashtu kapacitetet e baterisë për të katër modelet e iPhone 13, një motor të ridizajnuar Taptic, dhe më shumë.

Ka kaluar një javë që kur të katër modelet e iPhone 13 u lansuan në dyqane, dhe ne vazhdojmë të mësojmë disa detaje të reja në lidhje me pajisjet.

Pavarësisht se nuk është reklamuar si një veçori nga Apple, është zbuluar se iPhone 13 Pro Max është i aftë të karikojë me shpejtësi më të madhe sesa iPhone 12 Pro Max dhe madje edhe iPhone 13 Pro më i vogël kur pajisja është e lidhur me një fuqi 30W ose më të lartë Përshtatës i rrymës USB-C.

Apple tashmë lëshoi një MacBook Air me çipin e tij të dizajnuar me porosi M1 në Nëntor 2020, por thashethemet sugjerojnë që një model i ri është në punë.

Sipas analistit të Apple Ming-Chi Kuo, një MacBook Air i ridizajnuar me një çip silikoni të gjeneratës së ardhshme Apple dhe një ekran mini-LED me dritë të pasme do të hyjë në prodhim masiv në tremujorin e tretë të 2022, duke sugjeruar që fletorja mund të dalë në vjeshtë të vitin tjeter.

Disa adoptues të hershëm të iPad mini të ri kanë vënë re një efekt të hollë “rrotullimi i pelte” në ekran kur përdorni pajisjen në orientim portret.

Apple i tha Ars Technica se “rrotullimi i pelte” është sjellje normale për ekranet LCD, por disa përdorues janë ankuar se efekti është më i dukshëm në iPad mini të ri në krahasim me iPad -et e tjerë. iFixit dha më shumë detaje në lidhje me çështjen në iPad mini teard.

Pas lansimit të iPhone 13, Google ka ndarë një postim në blog me këshilla për të ndihmuar përdoruesit “të sjellin më të mirën e Google” në pajisjen e tyre të re.

Postimi në blog është mjaft humor, sepse rekomandon që përdoruesit e iPhone 13 të kenë faqe të shumta në ekranin kryesor të mbushura me pothuajse vetëm aplikacione dhe widget të Google, të tilla si Gmail, YouTube, Google Photos dhe Google Calendar, të cilat në thelb pasqyrojnë përvojën e Android.