Ish-CEO i Microsoft, Steve Ballmer, tani është më i pasur se Bill Gates

foto

Ish-CEO i Microsoft-it, Steve Ballmer, i njohur për energjinë e tij entuziaste dhe aftësinë e shitjes, tani është më i pasur se bashkëthemeluesi i Microsoft-it, Bill Gates. Kjo është hera e parë që Ballmer ka kaluar Bill Gates në pasuri.

foto

Sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg, Steve Ballmer tani është personi i gjashtë më i pasur në botë me një vlerë neto prej 157.2 miliardë dollarë. Steve Ballmer e kaloi Bill Gates për dy arsye:

foto

Nëntëdhjetë për qind e pasurisë së Steve Ballmer është në aksione të Microsoft. Ballmer mbetet aksioneri i vetëm më i madh individual i aksioneve të Microsoft. Aksionet e Microsoft vazhdojnë vrullin e saj të fortë të rritjes dhe janë rritur me 21% vetëm këtë vit.
Bill Gates e diversifikoi portofolin e tij përmes Cascade Investment. Prandaj, investimet e tjera të tij nuk dhanë kthimin që do të kishte dhënë aksionet e Microsoft.

Është e rëndësishme të theksohet se Indeksi i Miliarderëve të Bloomberg merr parasysh vetëm pasurinë aktuale personale të një individi. Për gati dy dekada, Bill Gates është përfshirë në filantropi përmes Fondacionit Gates. Fondacioni Gates është një nga organizatat bamirëse më të mëdha në botë, me mbi 75 miliardë dollarë financim. Bill Gates ka dhuruar mbi 60 miliardë dollarë Fondacionit Gates gjatë dy dekadave të fundit.

Deri më tani, Steve Ballmer nuk është angazhuar për filantropi në shkallë të gjerë si Bill Gates. Megjithatë, ai ka bërë disa donacione për universitetet kryesore në SHBA, duke përfshirë fondin prej 425 milionë dollarësh për Universitetin e Oregonit. Për më tepër, ai hapi USAFacts.org , një organizatë jofitimprurëse me një qëllim për të ndihmuar njerëzit të kuptojnë të ardhurat, shpenzimet dhe ndikimin shoqëror të qeverisë së SHBA. Ballmer dhe gruaja e tij bashkëthemeluan Grupin Ballmer, i cili financon organizatat dhe udhëheqësit për të riformuar mundësinë dhe për të zgjeruar lëvizshmërinë ekonomike në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

Grupi Ballmer është i fokusuar në përmirësimin e lëvizshmërisë ekonomike për fëmijët dhe familjet në SHBA. Këtë e bën duke financuar individë dhe organizata që kanë treguar se kanë aftësinë për të ofruar mundësi dhe për të reduktuar pabarazitë sistematike.