Microsoft ndalon punonjësit me bazë në Kinë të përdorin pajisjet Android

foto

Microsoft Corp. thuhet se ka udhëzuar punonjësit e saj në Kinë që të përdorin Apple Inc. iPhone për punë, duke ndaluar efektivisht pajisjet me fuqi Android.

foto

Microsoft u komunikoi punonjësve të saj me bazë në Kinë se ata do të lejohen të përdorin pajisjet Apple për qëllime pune vetëm duke filluar nga shtatori, raportoi Bloomberg, i cili citoi një memo të brendshme.

foto

Ky vendim është pjesë e iniciativës globale Secure Future të gjigantit të softuerit me bazë në Redmond, që synon të sigurojë që të gjithë punonjësit të përdorin menaxherin e fjalëkalimeve të Microsoft Authenticator dhe aplikacionin Identity Pass.

Lëvizja nënvizon natyrën e fragmentuar të dyqaneve të aplikacioneve Android në Kinë dhe pabarazitë në rritje midis ekosistemeve celulare kineze dhe të huaja.

Google Play nuk është i disponueshëm në Kinë, kështu që prodhuesit lokalë të smartfonëve si Huawei Technologies Co. dhe Xiaomi Corp. operojnë platformat e tyre. Microsoft ka vendosur të bllokojë aksesin nga këto pajisje në burimet e saj të korporatës për shkak të mungesës së shërbimeve celulare të Google në vend.

Punonjësit që përdorin pajisje Android, përfshirë ato të prodhuara nga Huawei ose Xiaomi, do të pajisen me një iPhone 15 si një blerje një herë. Kompania do t’i vërë iPhone të disponueshëm për grumbullim në qendra të ndryshme në të gjithë Kinën, duke përfshirë Hong Kongun, ku shërbimet e Google janë të aksesueshme.

Microsoft nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës së Benzinga për koment.

Ky veprim i Microsoft është i rëndësishëm në kontekstin e hetimit të vazhdueshëm të SHBA-së ndaj gjigantëve kinezë të telekomunikacionit mbi kërcënimet e mundshme të të dhënave. Qeveria amerikane po shqyrton me kujdes China Mobile, China Telecom dhe China Unicom për keqpërdorim të mundshëm të të dhënave amerikane, një shqetësim që ka pasur jehonë edhe në vendimin e Microsoft.

Ky vendim vjen pas rritjes së masave të sigurisë globale të Microsoft, pas sulmeve të përsëritura nga hakerat e sponsorizuar nga shteti. Në janar, një shkelje e lidhur me Rusinë preku dhjetëra agjenci qeveritare të SHBA , duke përfshirë Departamentin e Shtetit.

Për më tepër, ky zhvillim nxjerr në pah edhe kompleksitetin e tregut kinez të teknologjisë, ku kompanive si Apple u është dashur të pajtohen me shqetësimet e sigurisë të qeverisë dhe të heqin disa aplikacione nga dyqani i tyre i aplikacioneve. Kjo lëvizje nga Microsoft nënvizon më tej sfidat me të cilat përballen kompanitë e huaja të teknologjisë në lundrimin në tregun kinez.