Ju duhet të vozitni makinën prej druri në Forza Horizon 5

foto

Nëse ka një të vërtetë universale për kulturën e makinave, është se adhuruesit përpiqen të drejtojnë automjete që janë shumë, shumë të bukura. Forza Horizon 5, i dalë tani për Xbox One, Xbox Series X/S dhe PC, ka të bëjë kryesisht me kulturën e makinave dhe me vlerësimin e automjeteve të tilla shumë të bukura. Pra, natyrisht, kam vendosur ta pështyj në fytyrë në mënyrën më të trashë të mundshme: duke ngarë një makinë prej druri.

Po, në Forza Horizon 5, ju mund ta bëni atë në mënyrë që shumica e çdo veture të jetë prej druri. (Po e shpreh këtë pretendim në “shumicën” sepse Forza Horizon 5 përmban 500 makina dhe, pavarësisht se kam pasur disa javë me lojën, nuk ka kohë të mjaftueshme në botë që unë t’i zhbllokoj dhe t’i testoj të gjitha ato në dorën e parë. Gjithashtu, një përfaqësuesi i Microsoft nuk iu përgjigj një kërkese për koment.) Në menynë bojë për çdo makinë, thjesht kaloni në kolonën e tretë dhe lëvizni deri në fund. Do të shihni një treshe opsionesh për veshje druri, duke filluar nga një pishë e ndezur deri në një sofër të fortë.

Unë e kuptoj se është menduar të jetë një gjallëri. Prapëseprapë, çdo automjet që stiloni në këtë mënyrë duket sikur është i bërë nga druri – një rrudhë e rrallë në pamjet vizuale ndryshe të hekurosura qartë të Forza Horizon 5. Thënë kjo, për të qeshur, automjeti juaj pëson dëmtime kozmetike sikur të ishte ndërtuar me një kornizë alumini, me gërvishtje dhe gërvishtje në vend të çarjeve dhe frakturave që do të merrnit me dru të dëmtuar. Rezultati është një automjet që nuk përputhet me situatën, sikur të kishit marrë një ftesë të lakmuar për të konkurruar në Çmimin e Madh të Monakos, por keni vendosur të paraqiteni me një makinë lodër.

Gjithçka është mirë dhe mirë kur jeni duke vozitur, nuk e di, një Honda Civic apo një Volkswagen Golf. Por kur jeni pas timonit të një supermakine të mirëfilltë – le të themi, një Lamborghini Aventador (vlera në botën reale: 450,000 dollarë) – besueshmëria rritet. Forza Horizon 5 shpesh ju bën të shpejtoni në veri prej 200 milje në orë (mph), madje duke iu afruar 250 mph gjatë disa momenteve të drejtpërdrejta. Ju do të mendonit se një makinë prej druri do të copëtohej në copa me atë shpejtësi.

Por ka përparësi në botën reale për këtë gjë. Në vitin 2008, siç raportohet nga CNET, një prodhues në Karolinën e Veriut prodhoi një automjet të quajtur “Splinter”, i quajtur “supermakina e parë prej druri në botë”, e bërë nga një përzierje panje, kompensatë dhe fibër. Me një motor V8 dhe një peshë relativisht të lehtë (2500 lbs., dukshëm më pak se një Porsche me madhësi të krahasueshme), gjëja thuhet se mund të shtyjë 240 milje në orë.