Ku është telefoni i palosshëm i Google? Gjithçka që dimë deri më tani

foto

Gjatë ngjarjes “Pixel Fall Launch”, Google zyrtarisht lançoi Pixel 6 dhe Pixel 6 Pro të rinj, si dhe Pixel Pass të tij. Përtej kësaj, megjithatë, gjiganti i teknologjisë nuk zbuloi më shumë për produktet e tjera të reja – si telefoni i parë i palosshëm i Google. Google konfirmoi më parë në vitin 2019 se po punon në prototipimin e teknologjisë së pajisjeve të palosshme, ka aplikuar për patenta në ekranet e palosshme, dhe që atëherë ne kemi raportuar për një numër rrjedhjesh që sugjerojnë se Pixel Fold mund të arrijë sa më shpejt këtë vit.

Për shembull, siti i industrisë koreane TheElec sugjeroi që Samsung do të prodhonte panele OLED të palosshme për pajisjen këtë muaj – dhe kjo është vetëm një nga shumë rrjedhjet e fundit. Këtu keni një përmbledhje të gjithçkaje tjetër që mendojmë se dimë për Pixel Fold.

Dokumentet e brendshme nga viti 2020 sugjerojnë një “Pasaportë”, një emër i përdorur brenda për një nga modelet e Pixel Fold, që do të niste gjatë tremujorit të katërt të vitit 2021. Ky është një parashikim që u përsërit nga TheElec në mesin e vitit 2021, si dhe rrjedhës i besueshëm Evan Blass në shtator. Kjo është arsyeja pse disa parashikuan që Google do të shfaqte Pixel Fold gjatë ngjarjes “Pixel Fall Launch”, gjë që padyshim nuk e bëri. Sigurisht, na kanë mbetur edhe pak më shumë se dy muaj deri në vitin 2021, kështu që ka ende mundësi ta shohim këtë vit.

Publiku së pari mësoi për emrin e koduar “Pasaporta” në gusht 2020 pasi dokumentet e brendshme të rrjedhura iu referuan pajisjes në përputhje me rrethanat. Ky ishte i vetmi Pixel Fold për të cilin kishim dëgjuar për më shumë se një vit, dhe ai që supozohej se do të dilte në 2021. Megjithatë, në shtator 2021, burimet e 9to5Google raportuan se Google po teston gjithashtu një smartphone të dytë të palosshëm Pixel të quajtur “Jumbojack”.

Ne nuk e dimë se kur do të dalë kjo pajisje e dytë, nëse ndonjëherë. Në fakt, ne nuk e dimë nëse “Jumboback” është një lloj i dytë i pajisjes së palosshme Pixel, apo një prototip i brendshëm që Google po përdor për të krijuar veçori të telefonit të palosshëm. Sidoqoftë, ajo që dimë është se të dy duken të ndryshëm nga njëri -tjetri.