Lojtarët e Battlefield 2042 që bashkohen me serverët e fermave XP po zbulojnë shpejt se ata janë pre

foto

Lojtarët e Battlefield 2042 po përdorin Portalin e Battlefield për t’u bashkuar me fermat XP me shpresën për të grumbulluar përvojë për të zhbllokuar artikujt në lojë. Fatkeqësisht, shumë po zbulojnë shpejt se këta serverë janë kurthe dhe se ata janë ata që gjuhen.

Portali Battlefield është një mënyrë e re për lojtarët për të krijuar përvojat e tyre me shumë lojtarë duke përzier dhe përputhur elementë nga Battlefield 2042, Battlefield 1942, Battlefield Bad Company 2 dhe Battlefield 3. Kjo do të thotë që lojtarët mund të krijojnë thika kundrejt betejave me defibrilator, të përballojnë një ushtar kundër 64 , edhe me shume.

Megjithatë, siç raportohet nga PC Gamer, shumë lojtarë të hershëm po krijojnë serverë bujqësore XP që në thelb janë një ekip i vogël njerëzor që lufton kundër një ekipi më të madh robotësh që kanë pak shëndet dhe pa armë. Ajo që e bën këtë problem në Battlefield 2042 është se lojtarët që i bashkohen njërit prej këtyre serverëve pasi ekipi më i vogël njerëzor është mbushur, hidhen në ekipin bot për t’u therur.

Ndërsa kjo do të bënte që shumë njerëz të largoheshin menjëherë, Tyler Wilde i PC Gamer vuri në dukje se ka lojtarë të caktuar që po përpiqen të mposhtin shanset dhe të ngrihen kundër sulmuesve të tyre.

“Ajo që është me të vërtetë qesharake është se jo të gjithë largohen pasi zbulojnë se vetëm një pjesë e vogël e lojtarëve në server janë duke punuar me XP dhe ata nuk janë një prej tyre,” shkroi Wilde. “Kam ngecur dhe kam parë lojtarë të dëshpëruar duke vrapuar mbi torturuesit e tyre me thika pa pushim.

“Diku përgjatë linjës, duhet të ketë filluar një thashetheme që të shkruash ‘/switch’ ose ‘/swapteam’ në chat të vendos në ekipin tjetër, sepse ka shumë prej tyre. Nuk funksionon. Kam parë gjithashtu vargje e lojtarëve të tipit ‘/gun’, me sa duket duke shpresuar se komanda do t’u japë atyre një armë.

EA ka punuar për zgjidhjen e këtij problemi dhe zvogëlimin e këtyre përfitimeve nga XP për këta fermerë XP. Është gjithashtu një gjë e mirë, pasi kjo çështje po ndikon më shumë sesa vetëm ata fermerë XP të dashur që janë kthyer në pre, pasi po bën gjithashtu që të maksimizohet kufiri i serverit të Portalit të Battlefield. EA ka konfirmuar se po punon për të liruar edhe më shumë serverë.

Battlefield 2042 është vendosur të dalë zyrtarisht më 19 nëntor 2021. Megjithatë, ata me EA Play ose Xbox Game Pass Ultimate mund të luajnë një provë 10-orëshe tani. Për më tepër, ata që blenë versionet Gold ose Ultimate të lojës gjithashtu mund të hidhen në fillim.

Në rishikimin tonë të Battlefield 2042 në vazhdim, ne thamë: “Pas një duzinë orësh me Battlefield 2042, është e qartë se jo të gjitha idetë e tij të reja janë plotësisht të suksesshme, por ato që janë mund të jenë seriozisht mbresëlënëse.”