Shpejtësia e karikimit të OnePlus 10 Pro mund të turpërojë flamurët e Apple, Samsung dhe Google

foto

Disa ditë më parë, u shfaqën paraqitjet e supozuara të OnePlus 10 Pro dhe specifikave të tij thelbësore, dhe tani, një zbulues pretendon se pajisja do të ofrojë shpejtësi jashtëzakonisht të shpejta të karikimit me tela.

OnePlus ka konfirmuar se nuk do të ketë një model T këtë vit, që do të thotë se sfera e OnePlus 10 do të jetë seria e ardhshme kryesore e kompanisë. Prodhuesi me sa duket ka zgjedhur një kamerë të ngjashme me Galaxy S21, e cila do të akomodojë tre sensorë.

Nëse historia ka ndonjë tregues, celulari do të ushqehet nga çipi Qualcomm Snapdragon 898. Telefoni thuhet të ketë një ekran 6.7 inç 120 Hz dhe një bateri më të madhe se celulari 4,500 mAh i OnePlus 9 Pro që mbështet karikimin 65 W dhe kërkon 29 minuta për një karikim të plotë.

OnePlus 10 Pro pritet të ketë një bateri 5000 mAh dhe këshilltari Mukul Sharma (përmes Autoritetit Android) thotë se do të mbështesë karikim të shpejtë 125 W. Kompania motër e OnePlus, Oppo, thuhet gjithashtu se po punon në disa telefona, duke përfshirë Find X4, që do të vijë me mbështetje për karikim 125W.

11T Pro i Xiaomi aktualisht kryeson paketën me karikim 120 W dhe 125 W do të ishte një rekord i ri. Ai telefon ka gjithashtu një bateri 5,000 mAh dhe me karikim 120 W, ai shkon nga zero në të plotë në 17 minuta.

Oppo ka zbuluar tashmë karikuesin e tij 125 W dhe i nevojiten vetëm 20 minuta për të rimbushur plotësisht një telefon me një bateri 4000 mAh.

Ndërsa mbështetja për karikimin 125 W sigurisht që do të dukej mirë në fletën e specifikimeve, ka një kompromis: një shpejtësi më e lartë karikimi e degradon baterinë më shpejt. Flash Charge 12 W i Oppo, për shembull, do të bëjë që një bateri të humbasë një të pestën e kapacitetit të saj në rreth dy vjet. Në fund të fundit, ka një arsye pse telefonat kryesorë të vitit 2021 si Samsung Galaxy S21 Ultra dhe Apple iPhone 13 Pro Max mbështesin vetëm ngarkimin 25W dhe 27W, respektivisht. Google ka marrë një qasje edhe më të kujdesshme me Pixel 6.