Lojtari i Forza Horizon 5 pretendon se u ndaluan për 8000 vjet për shkak të dizajnit fyes të makinave

foto

Një lojtar i Forza Horizon 5 me sa duket iu dha një ndalim 8000-vjeçar nga loja për shkak të një shfaqjeje që ata krijuan. Dizajni në fjalë përmban diktatorin e Koresë së Veriut Kim Jong-Un së bashku me logon e KFC, një hashtag “Dërgo Nukes” dhe logon New Balance e cila tani lexon “Nuke Balance”. Ndalimi u nda në subreddit Forza nga përdoruesi AllThingsRacing. Me sa duket, llamba është krijuar nga një mik i përdoruesit dhe kjo është një ofendim për herë të parë për ta. Përdoruesi gjithashtu vëren se ndalimi vjen nga ekipi i zbatimit në Turn 10 Studios, në krahasim me zhvilluesit Playground Games.

Është e paqartë saktësisht se cili element i dizajnit të veshjes tërhoqi zemërimin e Turn 10 Studios. Vetëm prania e diktatorit ishte ndoshta e mjaftueshme për ta bërë ekipin të pakëndshëm, por një poster i Reddit thoshte se mesazhet bërthamore në makinë mund të interpretoheshin si inkurajuese të dhunës. Sigurisht, prania e logove aktuale të kompanisë së bashku me atë mesazh mund të ketë luajtur gjithashtu një rol. Sinqerisht, vetë ndalimi nuk është aq befasues kur të gjithë këta faktorë merren parasysh. I gjithë “afati kohor 8000-vjeçar” mund të jetë pak i tepruar, por lexuesit do të duhet vetëm ta gjykojnë vetë këtë!

Duke pasur parasysh ashpërsinë e ndalimit, lojtarët e Forza Horizon 5 mund të dëshirojnë të gabojnë me kujdes kur krijojnë lojëra në lojë. Playground Games u ka dhënë lojtarëve shumë mjete për të krijuar punët e tyre të bojës dhe ne kemi parë tashmë disa dizajne të mahnitshme që nga lëshimi i lojës muajin e kaluar. Megjithatë, lojtarët që përdorin lojën për të ndarë mesazhe politike, ose çdo gjë që mund t’i bëjë të tjerët të mos ndihen rehat, mund të shohin që çekiçi i ndalimit të bjerë. Mund t’ju kushtojë edhe 8000 vjet!