Epic thuhet se po u kërkon publikuesve të mos nxjerrin përmbajtje të re Fortnite përpara lançimit të Kapitullit 3

foto

Sipas informacioneve të shumta, Epic Games u ka kërkuar të brendshëmve të shquar të Fortnite që të mos nxjerrin përmbajtje nga Kapitulli 3 i ardhshëm i Fortnite gjatë kohëzgjatjes së programit të lojës në versionin 19.00 këtë fundjavë. Krijuesit e përmbajtjes HYPEX dhe ShiinaBR deklaruan të mërkurën se kompania kishte kontaktuar me ta me këtë kërkesë, por asnjëri krijues nuk deklaroi nëse ata do ta përmbushnin atë apo jo.

“Unë me shumë mundësi do të bëj atë që [Epic pyeti] nëse ata janë të gatshëm ta marrin seriozisht këtë në vend që thjesht të ndalojnë rrjedhjen e 2-3 zbuluesve. Unë u dhashë atyre disa ide se si ta bënin këtë, vetëm duke pritur një përgjigje”, shkroi Hypex në Twitter.

Krijuesi i përmbajtjes së Fortnite iFireMonkey u bëri jehonë ndjenjave të ngjashme në Twitter dhe sqaroi më tej qëndrimin e tyre duke deklaruar, “Nëse dikush është në gjendje të zbulojë përditësimin, nuk shoh asnjë arsye që unë të mos postoj rrjedhje.” Pengesa kryesore në rrugën që këta krijues të përmbushin kërkesat e Epic duket të jetë paaftësia e perceptuar e Epic për të parandaluar që zbuluesit më pak të shquar të Fortnite të postojnë përmbajtje të grumbulluara.

Reagimi i publikut ndaj kërkesave të Epic ishte i përzier. Shumë simpatizuan hezitimin kolektiv të krijuesve të përmbajtjes për të ndalur rrjedhjet e postimeve, por disa përgjigje u bënë thirrje përhapësve të përmbushin kërkesën e Epic. Grupi i fundit i njerëzve shprehu entuziazëm për mundësinë e hyrjes në një sezon të ri Fortnite me rrjedhje minimale.

Rrjedhjet janë shumë të zakonshme në komunitetin Fortnite. Shumë nga bashkëpunimet ndërmjet markave të lojës, siç është kryqëzimi i fundit i Naruto, u zbuluan shumë përpara zbulimeve të tyre zyrtare. Me kontaktin e Epic me informacione të njohura, duket se kompania mund të përpiqet të godasë rrjedhjet, por mbetet për t’u parë se sa efektive janë përpjekjet e tyre.

Kapitulli i dytë i Fortnite është planifikuar të përfundojë me ngjarjen e ardhshme “The End” më 4 dhjetor, pas së cilës serverët do të dalin jashtë linje deri më 7 dhjetor. Është spekuluar se kapitulli i tretë i Fortnite do të fillojë sapo serverët të kthehen në internet, duke pasur parasysh se i fundit kur “Fundi” ndodhi në Fortnite, ai shënoi fillimin e Kapitullit 2 të Fortnite. Nuk dihet nëse emri i kësaj epoke të ardhshme të Fortnite do të jetë “Kapitulli 3” apo diçka krejtësisht tjetër.