MacBook Pro i ri 16 inç merr krahasimin e hershëm praktik dhe modelin më të vjetër

foto

Pasi videoja e parë e zhbllokuar dhe fotot e jetës reale të MacBook Pro 14 inç u shfaqën në internet dje, tani është koha për përdorimin e parë praktik të MacBook Pro 16 inç të mundësuar nga procesori M1 Pro. Siç është postuar nga një përdorues i Reddit, ka një video të re në internet të postuar nga YouTuber SANG SÁNG SUỐT që tregon se si duket M1 Pro MacBook Pro i ri 16 inç në jetën reale dhe krahasuar me modelin e vjetër Intel 15 inç.

Në video, veçanërisht, mund të shihni të gjitha portat e reja: folenë HDMI, folenë e kufjeve, tre porte Thunderbolt dhe një portë SD gjithashtu. Jo vetëm kaq, ne shohim se si funksionon niveli – ose “shtëpia e kamerës në internet” ndërsa jeni në Safari. Në këtë rast, një shirit i zi mbulon gjithçka dhe niveli bëhet i padukshëm.

Krahasuar me modelin Intel 15-inç, ky MacBook Pro i ri 16-inç duket pak më i madh, edhe pse është pak më i vogël kur krahasohet me modelin 16-inç Intel.

Ky MacBook Pro i ri u prezantua gjatë ngjarjes “Unleashed” të Apple me dy versione: 14-inç dhe 16-inç. Për herë të parë, një MacBook Pro përmban një kamerë në internet 1080p dhe krahasuar me procesorin e fundit M1, Apple thotë se çipi M1 Pro mund të ofrojë performancë 70% më të shpejtë dhe performancë GPU 2 herë më të shpejtë se procesori i mëparshëm.

Jo vetëm kaq, por kornizat janë më të hollë, megjithëse MacBook Pro i ri 16 inç është pak më i rëndë. Megjithëse nuk flasim vietnameze, është interesante të shikosh videon 8-minutëshe që krahason këtë Mac të ri me MacBook Pro të vjetër 15 inç.

Sipas Apple, MacBook Pro i ri 14-inç dhe 16-inç me çipat M1 Pro dhe M1 Max do të jetë i disponueshëm të martën e ardhshme, më 26 tetor. Megjithëse porositë paraprake kanë filluar të përgatiten për dërgesë, kjo është hera e parë ne e shohim këtë Mac të ri në jetën reale.

Dëshironi të dini më shumë se si krahasohet me disa modele të tjera? Kliko këtu. Në videon më poshtë, mund të shikoni një praktikë të parë të Mac të ri me çipin M1 Pro.