Hakerët tashmë po shkatërrojnë lojërat me shumë lojtarë në Halo Infinite

foto

Halo Infinite aktualisht po vuan nga një fluks hakerash dhe mashtruesish. Lojtarët e Halo Infinite kanë raportuar raste të shumta mashtruesish gjatë fundjavës së Falënderimeve, me regjistrime që tregojnë njerëzit duke përdorur qartë aimbots dhe wallhacks për të mashtruar. Është loja më e fundit që goditet nga një rritje e mashtrimeve në lojërat më të mëdha në botë për PC.

Përdoruesit e Reddit dhe Twitter kanë postuar klipe të mashtruesve, ku mund t’i shihni qartë se si u përplasen me lojtarët dhe vrasin, ose gjurmojnë lojtarët rivalë nëpër mure. Shumica e këtyre mashtruesve po përdorin qartë softuer të palëve të treta në PC, dhe kjo ka bërë që shumë lojtarë të kërkojnë një opsion për të çaktivizuar lojërat e kryqëzuara.

Halo Infinite aktualisht përzien lojtarët në PC dhe Xbox në modalitetet e luajtjes së shpejtë dhe madje edhe më të renditura, përveç nëse lojtarët e PC luajnë vetëm ose në çift. Ndërsa çaktivizimi i crossplay mund të rregullojë shumicën e mashtruesve për lojtarët e konsolës, mashtrimet ekzistojnë gjithashtu në anën e konsolës përmes kontrolluesve të palëve të treta si Cronus. Këta kontrollorë të modifikuar i lejojnë lojtarët të reduktojnë zmbrapsjen, të rrisin efektet e asistimit të synimit dhe në përgjithësi të tejkalojnë kundërshtarët.

Ndryshe nga shumë lojëra të tjera PC, Halo Infinite nuk përdor një zgjidhje kundër mashtrimit si Easy Anti-Cheat, BattlEye, apo edhe një sistem të personalizuar zbulimi nga ana e klientit. Në vend të kësaj, 343 Industries ka zgjedhur një sistem të bazuar në sjellje nga ana e serverit që supozohet të zbulojë mashtruesit dhe t’i nxjerrë ata nga loja.

sistemi i tij i bazuar në sjellje qartësisht nuk po funksionon ende mirë, dhe ofruesit e mashtrimeve janë mjete reklamimi që përfshijnë aimbots, Wallhacks, municion të pafund, aftësi të pafundme, granata pafund, modalitete të zjarrit të shpejtë, hakime me shpejtësi dhe madje edhe aftësinë për të kërcyer deri në pesë herë më i lartë.

Lojtarët e Halo Infinite janë të frustruar kuptueshëm. Meqenëse Halo Infinite është falas për t’u luajtur, ka të ngjarë që mashtruesit të krijojnë një llogari tjetër të Microsoft dhe të vazhdojnë t’i shmangen ndalimeve. Mungesa e anti-mashtrimeve nga ana e klientit mund të jetë një problem i madh nëse 343 Industries nuk i kapërcen këto mashtrime dhe mund t’i zbulojë ato siç duhet.

Halo Infinite ka pasur një debutim popullor në PC, me një kulm të të gjitha kohërave prej më shumë se 250,000 lojtarësh në ditën e parë të lëshimit në fillim të këtij muaji. Loja ka qenë gjithashtu mesatarisht rreth 150,000 kulme ditore që nga publikimi i saj.

Mashtruesit kanë synuar gjithashtu lojëra si CS:GO, Apex Legends, Call of Duty: Warzone, Destiny 2, PUBG dhe shumë tituj të tjerë të njohur me shumë lojtarë. Ndërsa problemet e mashtrimit sigurisht që janë përmirësuar në lojëra si Call of Duty: Warzone dhe Destiny 2, falë sistemeve të reja anti-cheat, Halo Infinite duket të jetë objektivi më i fundit për mashtruesit që thjesht duan të prishin argëtimin për të gjithë të tjerët.