Mes suksesit të testit të Ship 20, Starbase përgatit Starships të ardhshëm

foto

Me një moment historik të rëndësishëm nën brezin e saj, Anija 20 pret hapat e ardhshëm në përgatitjen për një test fluturimi të shpejtësisë orbitale, me gjasë duke parë ndërsa Super Heavy Booster 4 i nënshtrohet një fushate më ambicioze testimi në tokë. Përgatitjet e vazhdueshme me Anijen 20 dhe Booster 4 vazhdojnë mes bllokimit të trafikut të automjeteve në vendin e prodhimit, me pjesët për Booster 7 dhe Ship 23 që janë pikasur. Në të njëjtën kohë, “Wide Bay” i ri – i nevojshëm për rritjen e kadencës së përpunimit – ngrihet nga toka.

SpaceX hapi terren të ri me programin e tij Starship kur Anija 20 u ndez të premten.

Kjo ishte hera e parë që më shumë se tre Raptors ishin ndezur në një Starship, së bashku me herën e parë që më shumë se një RVac ishte ndezur njëkohësisht.

Ndërsa orari i testimit nuk ka ndjekur afatin kohor shumë ambicioz të përshkruar herë pas here nga Elon Musk përmes cicërimave të ndryshme, përparimi i Starship vazhdon të befasojë. Për më tepër, automjetet po kalojnë përmes testimit pa RUD (Çmontimi i Shpejtë i Paplanifikuar) i vjetër dhe duket se ndjekin një evolucion të suksesshëm të dizajnit, me më shumë përmirësime që do të vijnë.

Anija 20 aktualisht është e destinuar të fluturojë në fluturimin testues, megjithëse kalimi në Anijen 21 mbetet një mundësi. Pavarësisht, 20 tashmë e ka dëshmuar vlerën e tij përmes testimit në tokë, me arritje të shumta të arritura për programin e përgjithshëm të testimit.

Pika historike e së premtes kaloi disa objektiva, me ngarkimin mbështetës të ndjekur nga një provë mbresëlënëse para djegies përpara një riciklimi dhe më pas ndezja e parë me gjashtë motorë e grupit të tij të plotë të Raptors.

Elon Musk shpejt konfirmoi se testi përfshinte të gjashtë motorët.

Vetëm një pjesë e vogël e pllakave të Sistemit të Mbrojtjes termike të Anijes 20 (TPS) u çliruan gjatë provës, gjë që do të kishte shkaktuar më shumë stres në pikat e tyre të lidhjes nëpërmjet mbajtjes së automjetit në vend gjatë një testi Statik Zjarri, në krahasim me lëshimin gjatë një nisjeje. .

Kjo gjithashtu është një shenjë progresi dhe do të vazhdojë të ushqejë të dhëna në automjetet e ardhshme.